Posle trudnoće grudi su mi prilično opuštene, želim da ih podignem, ali ne i da ih povećavam. Koliko vremena treba da prođe od porođaja?


Dr Gačevic: Potrebno je da prode najmanje šest meseci od porođaja da bi se uradila bilo koja korekcija na grudima, a najmanje tri meseca nakon prestanka dojenja. Autoaugmentacija je estetska intervencija koja bi vama sigurno odgovarala uz korekciju visine dojki. U tom slučaju nisu vam potrebni implantati već se izgubljeno tkivo dojki nadoknađuje vlastitim masnim tkivom. Postoji mogućnost da se manje povećanje grudi uradi i filerima koji traju oko pet godina nakon čega se razgrađuju.

Kako da vratim stomak u stanje pre trudnoća? Imam 43 godine, rodila sam troje dece i stomak mi visi?

Dr Gačević: Ako su vam strije i višak kože na stomaku osnovni problem, a pretpostavljam da jesu, onda je abdominoplastika preporuka za delimično rešenje problema. Ukoliko imate i viška masti sa strane i povrh pupka i to se može istovremeno korigovati. Rez po dnu stomaka je najčešće vidljiv, ali se za godinu-dve ožiljak znatno smanji i izbledi.

Od porođaja je prošlo 14 meseci, ali mi je pupak i dalje ispupčen, a koža na njemu smežurana. Na celom stomaku koža mi je opuštena i prekrivena strijama. Šta mi preporučujete?

Dr Gačević: Prošlo je dovoljno vremena od porođaja pa je, nažalost, izgled vašeg stomaka definitivan. Ispupčenje pupka navodi na zaključak da imate tzv. pupčanu kilu. To se može rešiti jedino hirurški uz eventualno ojačanje muskulature prednjeg trbušnog zida. Rez ide po dnu stomaka, pa se onda po principu  abdominoplastike odstrani višak kože sa strijama ukoliko ih ima.Bolnica ADONIS

Beograd, Trebevićka 15
011/ 35 42 785, 062/ 404 564
e-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.bolnica-adonis.co.rs


 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne