Folicular
Unit Extraction ili skraćeno FUE procedura transplatacije kose otklonila je sve nedostatke prethodnih metoda i transplantaciju kose dovela skoro do savršenstva. S obzirom na to da sam skoro deceniju i po koristila ovu metodu, našla sam način da unapredim neka njena rešenja i tako je nastala FUE PRECISE metoda koja obezbeđuje maksimalno efikasan učinak uz minimalno invazivan zahvat. Njena osnovna karakteristika je da se pri transplantaciji prati prirodan rast dlake, uz očuvanje davajuće regije i uz maksimalnu količinu uzetih folikula dlake (dobar graft skor).

FUE PRECISE metoda transplantacije radi se uz korišćenje mikrohirurških instrumenata, što omogućava optimalan rezultat bez ožiljaka, rana i vidljivih tragova intervencije.

Individualan pristup za maksimalne estetske rezultate

Jedna od suštinskih stvari koja definiše ovu metodu jeste individualan pristup svakom pacijentu, jer se samo tako mogu postići maksimalni efekti i najbolji estetski rezultat. Skalp svakog čoveka se razlikuje po boji kose, njenoj gustini, debljini dlake, različit je kvalitet, elastičnost i boja kože. Shodno tome, različiti su i obrasci gubitka kose. Zato se svakom pacijentu pristupa kao posebnom slučaju, uz uvažavanje njegovih želja i sa ciljem da se nova kosa i frizura prilagodi obliku glave, da kosa na najlepši način uokviri lice, istakne oči i karakter osobe.

Praćenje linije rasta kose omogućuje prirodan izgled

FUE PRECISE metodom se sa donorne regije uzima jedan po jedan folikul koji se zatim implantira u primajuću regiju prema preciznim estetskim normama. Posebno se vodi računa da se pri presađivanju folikula prati linija rasta kose čime sepostiže potpuno prirodan izgled presađene kose, upravo onakav kakav je bio pre opadanja.

Preciznost transplantacije kao preduslov normalnog rasta kose

FUE PRECISE metoda omogućuje maksimalno prihvatanje presađenih folikula, uz postizanje željene gustine. Uslov za to je da se implantacija folikula kose obavi izuzetno precizno u tačno određeni sloj kože. Ova metoda u rukama iskusnog hirurga upravo to i omogućava, pri čemu nervni i vaskularni sistem kože ostaje očuvan čime se obezbeđuje dobra krvna snabdevenost koja je neophodna za uspeh procedure i za normalan rast kose.

Brza i bezbolna procedura

FUE PRECISE metoda transplantacije kose radi se u lokalnoj anesteziji, cela procedura se završava za nekoliko sati (zavisno od broja folikula koji se presađuje), a odmah posle intervencije pacijenti se mogu vratiti svakodnevnim obavezama. Procedura je bezbolna tako da tokom njenog trajanja klijenti mogu da odgledaju film, a neretko se opuste i prespavaju ostatak procedure. Kada se probude, mogu da vide rezultat kakav su oduvek želeli.


Kontakt:

Dr Marija Balković, Medical Beauty Center - MBC
Tel: +381 11 367 6224
Mob: +381 69 555 0259
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.     
www.mbc.rs 

 

 

 

 
Autor Dr Marija Balković   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne