Pacijenti biraju oblik, a doktor može da ih savetuje da na osnovu postojećeg stanja grudi, širine grudnog koša, razmaknutosti bradavica... odaberu optimalnu veličinu koja je u skladu sa ostatkom tela: sa njihovom visinom, građom...

OKRUGLI implantati mogu biti niskog, srednjeg, visokog i ultravisokog profila, ali u upotrebi su gotovo isključivo okrugli implantati srednjeg i visokog profila.

ANATOMSKI implantati se prave u devet oblika i različitih veličina. Širina im je ista, ali se menja visina: postoje visoki, srednji i niski po projekciji... Najčešće se koristi srednja ili visoka projekcija.

KOJA JE RAZLIKA? Razlika između okruglih i anatomskih najviše dolazi do izražaja kod žena koje gotovo uopšte nemaju grudi, koje su „ravne”. Tada izabrani oblik implantata u potpunosti određuje oblik novih grudi.

Kod osoba koje imaju dovoljno žlezda i kvalitetnu kožu preporučuje se okrugli implantat, jer će grudi sa takvim oblikom implantata i već postojećim tkivom imati anatomski oblik i izgledati prirodno.

PREDNOSTI ANATOMSKIH IMPLANTATA - Čvršći su! Anatomski implantati su punjeni gelom veće gustoće pa su zato čvršći, upravo da bi posle postavljanja zadržali svoj oblik a time i oblik grudi. Prednost takvog implantata je što se ređe pojavljuju neravnine nakon operacije.

Naglašeniji su! Još jedna prednost anatomskih implantata je njihova bolja projekcija (naglašenost), posebno donji pol, a naše žene vole naglašene grudi. Zato oni treba da budu 20-30 odsto veći u odnosu na okrugle.

Slike pre i posle operacije

 Za KONAČNI IZBOR, kao i u slučaju izbora veličine, važi pravilo da hirurg na osnovu iskustva preporučuje, ali konačnu odluku donosi ona.

MOJE ZLATNO PRAVILO: Ako postoji veliki stepen ptoze (opuštenosti), a dobro žlezdano tkivo i kvalitetna koža, uvek koristim okrugle implantate. Oni će u kombinaciji sa sopstvenim tkivom dati prirodan, anatomski oblik.

Kod osoba koji imaju tanku, nežnu kožu i nemaju razvijeno žlezdano tkivo, uvek preporučujem anatomski implantat, submuskularno.
(fotografije iz arhive dr Siniše Kojića


Kontakt
Bolnica St Medica
Tel: 011/246 06 97


 


Autor Dr Siniša Kojić   Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne