1. Žena koja želi da operativno poveća grudi mora aktivno da učestvuje u svim fazama, od prvih konsultacija sa izabranim hirurgom, do poštovanja postoperativnog režima koji će joj biti preporučen po iozlasku iz bolnice.  Jer, njeno zadovoljstvo rezultatom operacije može u velikoj meri biti rezultat njenog angažovanja u preoperativnim razgovorima sa hirurgom, kao i njenog striktnog poštovanja postoperativne procedure.  

2
U preoperativnom periodu ona, zajedno sa hirurgom, mora da donese nekoliko odluka bitnih za uspeh operacije, kao i da prihvati moguća ograničenja koja proizilaze iz njene telesne konstitucije i kvaliteta kože, a na šta će joj hirurg svakako skrenuti pažnju..

3 Tokom prve konsultacije sa plastičnim hirurgom kome ste poklonili poverenje možete diskutovati o opcijama koje će vam pomoći da postignete željeni rezultat u pogledu veličine i oblika grudi. Posao hirurga je da vam pomogne da dobijete najbolji mogući dugoročni rezultat,  sa najmanjim rizikom

4 Kada planirate ugradnju implantata, važno je da se uzmu u obzir vaše želje i mere tela. Cilj je da se postigne rezultat u skladu sa postojećom anatomijomgrudi i telesnim proporcijama. U procesu odlučivanja morate zauzeti aktivan stav, dakle ne smete prepustiti da hirurg sve odluči „jer on najbolje zna”, što se često dešava u praksi. Hirurg sigurno zna bolje od vas sve u vezi sa povećanjem grudi, ali on nije tumač vaših želja, pa je izuzetno važno da se uključite u donošenje svih odluka, posebno onih koje se tiču veličine i profila implantata.

5 Danas postoji više mogućnosti da grudi i nakon povećanja deluju prirodno i lepo. Zato je pitanje izbora lekara, ali i vrste implantata, od izuzetne važnosti.

Pri izboru veličine implantata morate da vodite računa o čitavom nizu faktora, a najvažniji je količina kože i tkiva u vašim dojkama jer od toga zavisi da li se implantat može postaviti ispod tkiva ili se mora izabrati opcija ispod mišića. U svakom slucaju, ako ste izabrali dobrog i iskusnog hirurga, on će iz iskustva znati šta je najbolje za vas.
                               
 
Pre i posle povećanja grudi implantatima, pacijentkinja dr Olivere Partonjić Lazović


Kontakt
Ordinacija OPAL
Bulevar Kralja Aleksandra 280
Beograd
Tel: +381 11 38 08 309
www.opal.rs


 

 

 
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne