Male ili slabije razvijene dojke su prava indikacija  za uvećanje ili augmentaciju... Manje više svi estetski hirurzi bi trebalo da su dobro verzirani za tu, naizgled, jednostavnu hiruršku intervenciju. No upravo se u toj jednostavnosti  krije mogućnost  grešaka koje nisu retke,  bilo u proceni veličine implantata, položaja, oblika, pristupa i slično. Dobar preoperativni plan je prosto neophodan koliko i pravi izbor tehnike.
Neretko pacijentkinje dođu na pregled sa uverenjem da se baš kod njih treba primeniti neka hirurška tehnika koja je već i njima poznata. Zašto? Zato što su pregledane od skoro svake ustanove i mnogih estetskih hirurga u gradu, pa su sebi dale za pravo da donose svoje zaključke. To su pacijenti sa kojima treba biti posebno oprezan . Drugi problem je taj famozni ožiljak koji bi maksimalno trebao biti 3 cm,  a ne 4 ili 5 cm. Još kada bi on mogao da se uopšte ne vidi,  kako neki od kolega vole da obećaju, eto sigurnog pacijenta. Ali, da li i zadovoljnog , posebno kada posle par meseci ili godina shvate da ožiljak neće nestati uprkos hirurgovim obećanjima.

PRE POSLE

Iz prakse bolnice Adonis

Asimetrija dojki je dodatan problem i za njegovo rešavanje potrebno je dobro planiranje, merenje, iskustvo i prava hirurška tehnika. Rezultat su lepe dojke, iako onenikada ne mogu biti idelano simetrične, sa čime pacijentkinja mora biti upoznata.  No ta asimetrija je jedva primetna i uglavnom nikada nije neki veliki postoperativni problem.
Bolnica ADONIS

Beograd, Trebevićka 15
011/ 35 42 785, 062/ 404 564
e-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.bolnica-adonis.co.rsAutor Dr Milomir Gačević   Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne