Grudi uvećane anatomskim implantatima. Rad dr Vilolete Skorobać Ašanin, Bolnica Diona. 

IZBOR OBLIKA I PROFILA IMPLANTATA

Operacijom povećanja grudi, osim volumena, možete promeniti i izgled grudi. I ovde vam na raspolaganju stoji nekoliko opcija, a vaš izbor oblika grudi uticaće i na izbor veličine, oblika i profila implantata, kao i na mesto postavljanja.

Oblik implantata

U ponudi naših bolnica i klinika za estetsku hirurgiju su implantati najznačajnijih svetskih proizvođača: Mentor, Alergan i Polytech. Za bilo koji brend implantata da se odlučite moći ćete da birate između dva osnovna oblika: okruglog ili anatomskog (oblik kapljice ili suze).

Okrugli implantati se uglavnom koriste kada postoji veća količina potkožnog, masnog i žlezdanog tkiva dojke. Ovaj tip implantata daje punoću u donjem i u gornjem delu dojke i za njega se najčešće opredeljuju žene koje žele izrazito velike dojke.

Anatomski implantati imaju veći volumen u donjem delu kako bi se postigao prirodan izgled dojke. Oni su punjeni gelom veće gustoće pa su zato čvršći, zahvaljujući čemu zadržavaju svoj oblik posle postavljanja, a time i oblik grudi. Prednost takvog implantata je što se ređe pojavljuju neravnine nakon operacije.

Još jedna prednost anatomskih implantata je njihova bolja projekcija (naglašenost), posebno donji pol, što se dopada većini žena jer znači naglašene grudi. Zato ovi implantati treba da budu 20-30 odsto veći u odnosu na okrugle.

 Profil implantata

Profil implantata određuje njegova širina u osnovi, kao u njegova projekcija, odnosno rastojanje od njegove osnove do najviše tačke (vrha).

Okrugli implantati mogu biti niskog, srednjeg, visokog i ultravisokog profila, ali u upotrebi su gotovo isključivo okrugli implantati srednjeg i visokog profila.

Anatomski implantati se prave u devet oblika i različitih veličina. Širina im je ista, ali se menja visina: postoje visoki, srednji i niski po projekciji... Najčešće se koristi srednja ili visoka projekcija.

– Srednji profil implantata ima minimalnu projekciju, što znači da je rastojanje od osnove dojke od vrha bradavice minimalno, zbog čega dojka neće štrčati. Ovi implantati su opcija za široke grudi.

– Srednji visok profil implantata je popularan jer daje najprirodniju projekciju dojke, a uz to obezbeđuje i dovoljnu veličinu. Dobar je za prirodno male i uzane grudi.

– Visoki profil obezbeđuje veliku projekciju i punoću dojke, naročito u gornjem delu.

 DILEMA: Okrugli ili anatomski?

Razlika između okruglih i anatomskih najviše dolazi do izražaja kod žena koje gotovo uopšte nemaju grudi, koje su „ravne”. Tada izabrani oblik implantata u potpunosti određuje oblik novih grudi.

Kod osoba koje imaju dovoljno žlezdanog tkiva i kvalitetnu kožu preporučuje se okrugli implantat, jer će grudi sa takvim oblikom implantata i već postojećim tkivom imati anatomski oblik i izgledati prirodno.IZVINJENJE REDAKCIJE ESTETIKE DR VIOLETI SKOROBAĆ AŠANIN

U  novom broju Estetike u okviru teme o grudima: SVE ŠTO MORATE DA ZNATE AKO STE REŠILI DA POVEĆATE GRUDI, na strani 18, u delu o izboru oblika i profila, objavljene su fotografije grudi povećanih anatomskim implantatima, rad dr Violete Skorobać Ašanin, koje su greškom potpisane imenom dr Siniše Kojića. Izvinjavamo se dr Violeti Skorobać Ašanin zbog ove greške. Ceo tekst sa fotografijama dr Skorobać Ašanin prenosimo u celini.


  

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne