Grudi sa implantatima zahtevaju stalnu brigu
Iako povećanje grudi grudi pomoću implantata može izgledati kao trajno rešenje za poboljšanje izgleda vaših grudi, istina je da to nije procedura koja se radi jednom i nikad više.
Nedavna panika oko neispravnih implantata francuske firme, Poly Implant Prothese (PIP), ponovo ja aktuelizovala pitanje sigurnosti implantata, ali postoje i drugi razlozi zbog koji stalno morate voditi brigu o svojim implantatim, ukoliko ih imate u grudima.
Kao prvo, vaše telo će odmah po postavljanju implantata početi da ih oblaže ožiljačnim tkivom (kao što čini i sa svakim drugim stranim tijelom). Ovo dodatno tkivo može stisnuti implantat i promeniti njegov oblik ili položaj. U tom slučaju je neophodna nova operacija kako bi se ožiljačno tkivo uklonilo i implantat vratio na prvobitno mesto.
Američka agencija za hranu i ljekove (FDA) predlaže da se tri godine nakon povećanja grudi silikonskim implantatima uradi magnetna rezonanca, uz preporučenu mamografiju svake dve godine.
Zapamtite i to da se oblik grudi sa implantatima može promeniti zbog starenja, hormona ili ekstremne promene težine, tako da je potrebno da se redovno konsultujete sa svojim plastičnim hirurgom. Jer, možda ćete morati da svoje implantate zamenite jednom ili čak dvaput tokom trajanja, zavisno od toga kada ste ih prvi put stavili
Pišite nam da li ste i vi morali zameniti implantate? Ako jeste, nakon koliko godina?


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne