Povećanje grudi filerom?
Već duži niz godina traje potraga za filerom koji bi mogao da zadovolji želje i potrebe pacijenata koji ne žele da se operišu ili nemaju dovoljno vremena za oporavak nakon operacije. Sada se na našem tržištu pojavio Aquafiling, gel u čijem sastavu se nalazi 98% vode (fiziološki rastvor) i 2% katjon-kopolamida koji drži molekule vode na okupu.
S obzirom na to da sam imao priliku da se upoznam sa mogućnostima ovog filera, mogu reći da je reč o bezbednom, sterilnom sintetičkom hidrofilnom gelu koji je biokompatibilan sa ljudskim organizmom, tako da je krajnji  rezultat vrlo prirodan.

Preparat se ubrizgava pomoću specijalnih tupih igala (kanila) koje ne oštećuju tkivo i ne povređuju krvne sudove i nerve. Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji i nakon intervencije pacijent može odmah da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Trajnost postignutog efekta je oko pet godina.

Aquafiling je posebno pogodan za one pacijentkinje koje nisu sigurne kako bi im izgledale grudi ukoliko ih povećaju silikonskim implantatima, kao i za one koje žele da grudi povećaju „samo malo“ – za jedan broj.

 Posle povećanja grudi ovim gelom oporavak je mnogo kraći, gotovo da ga nema jer pacijent odmah posle intervencije ide kući, može normalno da se kreće i sedi i već sutradan se može vratiti na posao. U svakom slučaju, reč je o nečemu sasvim novom, u trendu sa savremenim tendencijama života koji nama hirurzima nameće potrebu da sve prilagodimo svojim pacijentima, kako bi vreme njihovog oporavka nakon operacija bilo što kraće.


Dr Saša Mišeljić
Bolnica Colić
phone: +381 11 3699 800


 

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne