Da li su vaše grudi opuštene ali je veličina odgovarajuća? 
Ili su "ispumpane" pa biste i malo da ih povećate?Ili su opuštene pa vam treba i smanjenje?
Podizanje opuštenih grudi može se efikasno rešiti jedino operacijom koja se naziva mastopeksija, ili lifting grudi.  

Najveći problem ove operacije je veliki rez - shodno tome i ožiljak, ali su nove procedure kojima se prave znantno manji rezovi sada dostupne kod iskusnih hirurga. Evo kakve su opcije liftinga grudi, zavisno od problema.

1. OPUŠTENE I PREVELIKE

Problem: Moje grudi vise, a bradavice su usmerene ka podu a grudi prevelike

Rešenje: lifting grudi uz redukciju

Ako su vaše velike grudi opuštene, ako su izgubile čvrstinu a bradavice su umesto pravo napred uperene ka podu, možda ste pravi kandidat za lifting grudi.

Tokom operacije se odstranjuje višak kože, a bradavica i areola (tamni krug oko nje) podižu se u mladalački položaj a ponekad se i smanjuju da bolje odgovaraju novom položaju grudi.

Ako su vaše grudi velike usled viška masnog tkiva - može se raditi i liposukcija te masti, u ostalim slučajevima se odstranjuje i deo žlezdanog tkiva.

Oblik reza može biti oko areole (tamni krug oko bradavica), vertikalno od areole do prevoja grudi, ili horizontalno duž prevoja grudi. Ožiljak je, nažalost, najveći problem odluke za ovu operaciju.

2. OPUŠTENE I SPLJOŠTENE

Problem: Moje grudi su nalik na palačinke

Rešenje: Zatezanje+oblikovanje vlastitim tkivom ili zatezanje+implantatiTrudnoća i nagli gubitak težine može dovesti do toga da vaše grudi izgledaju spljošteno. Sve do nedavno jedino rešenje ovakvog problema bilo je kombinacija liftinga i implantati.

Od skora je poznata i tehnika "spiral flap". U okviru ovog zahvata koristi se masnoća i tkivo sa drugog dela tela. (na fotografiji gore, lifting uz povećanje imlantatima radio dr Veliša Arsić)

3. OPUŠTENE I PRAZNE

Problem: Moj dekolte liči na izduvane balone

Rešenje: lifting grudi s implantatima

Starenjem gornji deo grudi gubi volumen, pa dekolte dobija "usahli" izgled, pojačan smežuranom kožom koja je izgubila na elastičnosti. 

Da bi gornji deo grudi ponovo dobio volumen, koji ne manjka u donjem delu grudi, možda vam je potreban lifting, a ako to neće biti dovoljno da se popuni dekolte, možda i manji implantat.

Da biste izbegli da vam grudi nakon operacije budu previše razmaknute, a dekolte deluje prazno i koščato, lekar mora uzeti u obzir vaše proporcije, budući da izgled dekoltea umnogome zavisi od širine grudne kosti i oblika grudnog koša.
(na fotografiji gore, lifting grudi pre i posle operacije dr Siniše Kojića)

4. OPUŠTENE I POMALO SMANJENE

Problem: Kad bi bile još samo malo punije...

Rešenje: kombinacija zatezanja i dopunjavanja vlastitim manim tkivom

U mnogim slučajvima kada pacijentkinja želi da podigne grudi, doktor će preporučiti implantat koji će dati punoću i vratiti igubljeni volumen. Ipak, mnoge žene ne žele implantate. Srećom, postoji i drugo rešenje - mast. Mast se preuzima sa jednog dela tela liposukcijom, i ubrizgava da da punoću grudima. Verovatno je da će jedan deo masti vremenom iščeznuti, pa se mora ponovo dodati.

5. SASVIM MALO OPUŠTENE 

Problem: Ja bih da ih samo malo podignem...

Rešenje: Lifting bez operacije?

Postoje i tretmani koje nazivaju "neoperativni lifting" koji deluju na principu zatezanja kože i daju diskretan efekat zatezanja.

U pitanju su uređaji koji koriste radio talase, struje i laseri.

Ovi tretmani zagrevaju kožu, čime podstiču skupljanje kolagena, i stvaranje novog, za bolju elastičnost i čvršću kožu.

Dok ovi tretmani mogu da postignu efekat na kapcima, i očnoj zoni, gde je koža veoma tanka, grudi su teške i potrebno je jako zategnuti kožu da se one podignu. Ne postoje klinička istraživanja koja dokazuju njihovu efikasnost i bezbednost.


 

 
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne