Prema dubini dejstva pilinzi se dele na površinske, središnje i duboke.

Površinski pilinzi se primenjuju za duboko čišćenje kože od nečistoća i mrtvih ćelija. Pogodan je za sve uzraste, a naročito za osobe koje nisu ranije radile hemijski piling. Evo nekoliko vrsta površinskih pilinga koje radimo u našem centru:

Bademski piling – Ovaj nežni piling na bazi bademske kiseline ne izaziva osećaj peckanja i nelagodnosti pri nanošenju, preporučujemo ga kao prvi piling, ali i za lečenje akni.  Bademska kiselina je najefikasnija alfa-hidroksi ("voćna") kiselina u lečenju akni.

Retinoični piling - ne izaziva nelagodnost prilikom nanošenja na kožu, poboljšava reljef i strukturu kožu, reguliše masnoću kože, prosvetljava pigmentacije i ima moćno podmlađujuće dejstvo na kožu. Piling istanjuje zadebljali rožasti sloj, koji je sa godinama sve deblji i ima na kožu aktivno antioksidantno dejstvo, što je jako potrebno stanovnocima gradova i pušačima. Podesan je i za tanku i osetljivu kožu. Serija se sastoji od 4 do 6 tretmana, sa intervalom od 2 do 3 nedelje.

Glikolni piling – najpopularniji hemijski piling površinskog dejstva. Efekat podmlađivanja i obnavljanja kože se postiže zahvaljujući sledećim osobinama:

- slabi veze između ćellija rožastog sloja,izazivajući nihovo  ravnomerno ljuspanje i pojačavanje deobe ćelija bazalnog sloja derme (regeneracija)
- pojačana hidratacija kože, kako na račun svoje higroskopske osobine – sposobnost zadržavanja vode
- stimulacija sinteze kolagena, elastina i hijaluronske kiseline

Piling na bazi pirogrožđane kiseline -  ovs kiselina je lipofilna i ima svojstvo dubokog prodiranja u kožu. Pri nanošenju, deo prelazi u mlečnu kiselinu, koja ima ulogu u hidrataciji.

Središnji pilinzi

Salicilni piling je odličan za lečenje problematične i masne kože. Ima moćno protivupalno i antibakterijsko dejstvo.

TCA-peel – piling na bazi trihlorsirćetne kiseline dahe odlične rezultate u tretmanu akni i ožiljaka, strija i starenja kože.

Jessnerpeel (Piling Džesnera) – poznat je i kao "Holivudski piling" - on ima odličnu kombinaciju alfa i beta hidroksi kiselina (mlečna i salicilna) i rezorcina,  sjajno deluje na problematičnu, masnu kožu, akne, ali i na znakove starenja kože.


KONTAKT:
SKIN MEDIC
011/66 59 259, 063/37 37  78


 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne