Dr spec.Jasmina Jankicević-Zarecki, naš dopisnik iz SAD, preporučuje Vam šta sve morate znati pre nego što se odlučite za hemijski piling.


Ako razmišljate o tome da preduzmete nešto malo radikalnije da biste postigli da vaša koža postane mladolika, svakako razmotrite hemijski piling kao moguće rešenje. Doduše, ako ste pušač, ako se ni za šta ne biste odrekli izlaganja suncu, ako često imate herpes na usnama, ako imate neko hronično ili autoimuno oboljenje, porazgovarajte sa vašim lekarom.

I tako dolazimo do ključnog koraka – pronaći pouzdanog stručnjaka, lekara koji ima sveobuhvatno znanje i dovoljno iskustva u izvođenju ove procedure.

Kada odete na pregled, ne dozvolite da vas niko zbrza pristupačnom cenom, obećanjima ili reputacijom stečenom čistim marketingom.
Ozbiljan lekar će najpre sa vama obaviti detaljan konsultativni razgovor, raspitaće se o vašoj medicinskoj istoriji, pažljivo saslušati šta vi vidite kao problem i kakva su vaša očekivanja. Zatim će detaljno pregledati i analizirati vašu kožu (tip kože, obim i vidove fotooštećenja na koži, kakav tip ožiljka imate na koži, i sl.). Potom, taj lekar treba da vam predoči moguće terapijske pristupe i dozvoli da postavljate pitanja kako biste mogli da donesete odluku zajedno.

Slobodno pitajte:
– Koliko ste ovih pilinga uradili do sada?
– Kako planirate da pripremite moju kožu za hemijski piling?
– Zašto smatrate da je baš ovaj tip hemijskog pilinga za mene?
– Ko proizvodi vaše hemijske pilinge? Koji su sastojci? Mogu li da vidim deklaraciju?
– Kakav je tretman kože neposredno posle pilinga i kada bi trebalo doći na kontrolni pregled.
– Koje su komplikacije imali vaši pacijenti?
– Koja je vaša procedura u slučaju komplikacija?

Malo upozorenje: ako vam neko kaže da je uradio hiljade i hiljade hemijskih pilinga i nikad nije imao nikakve neželjene situacije – vaša sumnjičavost je sasvim opravdana (nije nemoguće, ali je retkost).ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne