Za većinu operacija na licu i telu neophodan je period od nekoliko meseci kako bi ožiljci zarasli, tkivo se oporavilo, a operisana regija dobila svoj definitivni izgled. Kod povećanja dojki, mi obično kažemo da na pravi rezultat treba čekati tri meseca, a kod drugih operacija taj period je i duži, do šest meseci, pa i godinu dana. Tako je kod liftinga, ali i svih drugih operacija na licu.

Kod nosa je slično, nekada je potrebno čekati i godinu dana da se nosu vrati mekoća i senzibilitet. Sve dok pacijent oseća da mu je vrh nosa tvrd, da pipajući vlastiti nos ima osećaj da pipa nečiji drugi, to znači da definitivni rezultat operacije još nije postignut.

Tako je i kod grudi, posebno kod redukcija i podizanja, sve dok se ne oseti senzibilitet u bradavicama to znači da na konačni rezultat treba još čekati, a to ponekad traje i do šest meseci, pa u nekim slučajevima i godinu dana. Znači, nije stvar samo u spoljašnjim ožiljcima koji su vidljivi i koji pacijentima najviše smetaju, veliki problem su i unutrašnji ožiljci i trauma koju tkivo doživi tokom operacije.Fotografija gore: Smanjivanje grudi, iz prakse bolnice Adonis


Idealno vreme za svaku operaciju je 3-6 meseci pre neke prilike za koju se spremate, bilo da je to odlazak na more, venčanje ili bilo koji drugi povod. To je vreme tokom kojeg se tkivo oporavi, a rezultat operacije dobije svoj najprirodniji oblik. A o tome da postoji operacija „bez ožiljka“ ne treba govoriti.

PROČITAJTE OVDE i tekst pacijentkinje o ličnom iskustvu operacije grudi kod dr Gačevića u bolnici Adonis. 

Bolnica ADONIS
Trebevička 15
+381 11 3542 785
062 404 564

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne