Podmlađivanja genitalne regije i tretman inkontinencije urina kod žena novost je u tehnikama primene lasera. Kako se radi podmlađivanje vagine? Kroz lokalnu vaginalnu primenu frakconisani CO2 laser, samostalno  ili u kombinaciji sa PRP tretmanom (plazma bogata trombocitima), redukuje simptome vaginalne atrofije. Rezultat su vidljivi, pozitivni efekti u svim slojevima vaginalnog zida, a ne samo epitela (što je uobičajenirezultat estrogene terapije). Takođe smo uočili značajno smanjenje neprijatnosti tokom seksualnog odnosa, koji su bili prouzrokovani vaginalnom atrofijom.

Prema rečima dr Jasmine Kozarev, najznačajnije prednosti italijanskog DEKA CO2 lasera proizilaze iz opcija mogućih kalibracija tokom rada i podešavanja dubine aplikacije laserskog zraka, kao i  kontrole rada tako snažnog i moćnog laserskog sistema.

- Sada se CO2 laser sve više prihvata i od strane dermatologa i ginekologa kao sredstvo za podmlađivanje kože lica i laserski piling, kao i za kozmetička vaginalna podmlađivanja. To je rešenje koje u velikoj meri smanjuje rizike povezane s tradicionalnom terapijom i hormonskom zamenskom terapijom - kaže dr Jasmina Kozarev, naš staknuti dermatolog sa doktoratom iz oblasti laserskih vaskularnih prtocedura koja CO2 lasere koristi u svojoj praksi od 1993. godine.

Više o različitim delovanjima CO2 lasera pročitajte u prolećnom Estetike. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne