"BIB metod" podrazumeva gastrički balon koji se ugrađuje u želudac i tako smanjuje potreba za hranom - a promena načina života i ishrane se podrazumeva.

Prema podacima Bolnice „Colić” koja godinama radi ovaj metod, prosečan gubitak viška telesne mase u periodu od šest meseci jeste od 15 do 21 kilogram, što je u skladu s rezultatima koji se postižu u klinikama u razvijenim evropskim zemljama.

BIB System: The Bioenterics Ballon (BIB) System je način neoperativnog, nefarmakološkog lečenja gojaznosti.

Dizajniran je za privremenu upotrebu radi gubitka težine kod umereno i veoma gojaznih pacijenata, gde gojaznost predstavlja veliki rizik po zdravlje, a koji nisu na drugi način uspeli da regulišu telesnu težinu. Takode je indikovan kod veoma gojaznih pacijenata koji se podvrgavaju hirurškom lečenju gojaznosti, radi gubitka telesne težine čime se smanjuje operativni rizik.

Tehnika: Najpre se izvrši gastroskopski pregled jednjaka i želuca, radi isključivanja postojanja kontraindikacija za ugradnju balona (ulkus, hijatus hernija). Zatim se balon ubaci u želudac i ispuni sterilnim fiziološkim rastvorom (400 do 700 ml) da bi se osigurao dovoljan “pritisak” na zidove želuca i tako obezbedio stalni osećaj sitosti. 

Trajanje i anestezija: Procedura obično traje oko 20 minuta i izvodi se u blagoj sedaciji.

Propratne pojave: Muka, gađenje i, retko, povraćanje mogu se javiti u toku prvih nekoliko dana posle intervencije. 


 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne