Mnogo je antiage tretmana, ali samo neke keombinacije tretmana daju rezultate istinskog preobražaja kože lica i liftinga. Zato kao savršenu kombinaciju izdvajam hijaluronske filere + mezoterapiju + mezoniti - kaže dr Ivana Filipović Marković (na slici) iz ordinacije Delta Estetica.


Prvi korak: Hijaluronski fileri

Danas postoji mnogo vrsta filera koji se razlikuju po nameni i efektima koji se njima postižu. Međutim, pacijenti to najčešće ne znaju – oni dođu zbog problema koji imaju, a lekar treba da im objasni koji će hijaluronski filer najbolje rešiti njihov problem.


Fileri se najpre razlikuju po gustini hijaluronskog gela, A svaki brend ima nekoliko namenskih filera: za revitalizaciju kože, za popunjavanje bora, za povećanje usana i za reoblikovanje lica, od kojih je prvi najtečnijeg sastava, a poslednji najgušćeg.

Brendovi se međusobno razlikuju po cross-linked tehnologiji kojom su molekuli povezani, koja određuje mekoću i gustinu gela, a i njegovu trajnost.

U „Delta estetici” radimo isključivo sa brendovima koji su registrovani na našem tržištu, tako da pacijentima možemo ponuditi filer koji im odgovara, kako po nameni, tako i po ceni. Evo koje najčešće koristim:

Duboke bore

Za duboke bore najčešće koristim Juvederm Ultra plus, koji je idealan za popunjavanje dubokih bora, jer poseduje glatku i meku konzistenciju.

Revitalizacija kože

Restylane Vital Light je filer namenjen vraćanju hidrobalansa koži i poboljšanju njene strukture i elastičnosti. Potrebna je početna serija od tri tretmana, i dva do tri tretmana održavanja godišnje.

Sjaj kože

Teosyal ima filere sa dodatnim aktivnim sastojcima za razne probleme kože, nalik mezoterapijskim koktelima. Najnoviji, Teosyal Redensity, sadrži dermorekonstruktivni kompleks amino-kiselina, vitamina i minerala za vraćanje gustine i sjaja kože.

Volumen

Revanesse Redexis je jedini filer koji u hijaluronskom gelu sadrži sephadex biorazgradive čestice koje se nakon dve godine razlože, a za sobom ostave novi kolagen. Idealan za konturiranje lica, recimo jagodica.


Drugi korak: Mezoterapijski kokteli


Mezoterapija je proverena i veoma sigurna antiejdžing procedura injekcionog aplikovanja određenih supstanci, s ciljem podmlađivanja lica, lečenja akni, uklanjanja fleka i ožiljaka, ubrzavanja metabolizma.

Meezoterapijske koktele mogu koristiti svi, od 18 do 75 godina, a u zavisnosti od problema određuje se i sastav koktela koji se za vas priprema. Koktel sadrži vitamine, amino-kiseline, enzime, homeopatske preparate..., a poboljšanje ćete videti nakon dva do tri tretmana.

Rezultati su trajni ukoliko sve ovo kombinujete sa zdravom ishranom i fizičkom aktivnošću. Prirodno starenje ne možemo zaustaviti, možemo ga usporiti uz preporuku da povremeno primenjujete mezoterapiju kako biste održali postignuti rezultat.


Treći korak: Mesotrax mezoniti


Mesotrax mezonit je gipka nit koja upravo svojom elastičnošću omogućava lekaru delovanje u različitim nivoima epiderma. Nit je napravljena od biorazgradivog materijala, debljina niti je 0,1 mm, i uvučena je unutar igle. Uvođenjem igle kroz kožu ubacuje se i nit koja nakon izvlačenja igle ostaje u koži od šest do devet meseci. U tom periodu stvara se fibrozno tkivo koje zateže kožu. Pozitivni rezultati ovog tretmana primećuju se odmah, dok je pun efekat intervencije vidljiv posle 40 do 60 dana. Rezultati traju od dve do pet godina, nakon čega se tretman može ponoviti.

Mesotrax mezonitima se, zavisno od potrebe, može postići neoperativni lifting lica i delovati na popunjavanje bora između obrva, na celu, oko očiju, usana, vrata, dekoltea, nadlaktica, stomaka i bedara.

Postupak uvođenja niti je bezbedan, a igle su elastične i ne ostavljaju hematome, već samo tačkice od uboda koje nestaju nekoliko sati nakon intervencije.

Ne postoji posebno ograničenje u kojim godinama smeju da se rade mezoniti, ja sam imala tridesetogodišnjake kojima se lice naglo opustilo posle gubljenja velikog broja kilograma. Najstariji pacijent kome sam radila mezoniti imao je 78 godina. Dakle, nisu u pitanju godine, nego indikacije.

DELTA ESTETICA
Kruševačka 32, Beograd
011/ 6444 097, 065/6444 097
www.deltaestetica.rs


ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne