Beograd:  Navikavanje na nove obrve je proces koji traje

Vizažista mora imati strpljenja da sasluša želje, ali i profesionalizam da ne radi ono što neće dati dobre rezultate: bilo zato što ne pristaje licu
klijenta, ili zato što se kosi sa opštim estetskim pravilima vizažizma. Najteži su dogovori o obrvama, jer one daju najdramatičniju promenu na licu. Ž
ene teško prihvataju promenu čak i kada je ona nedvosmisleno ulepšala njeno lice.

Recimo, mnoge žene koje dođu bez obrva, dobiju obrve kakve smo u tančina dogovorile prethodno, prate rad u ogledalu, a kada ustanu, briznu
u plač: ova promena za njih jeste šok, iako izgledaju bolje. Mirna sam, jer sam sigurna da će već tokom sledećeg dolaska doći sa izvinjenjem i pozitivnim komentarima. Jedna od mojih klijentkinja bila je praktično bez obrva i iscrtavala ih je polukružno, gotovo karikaturalno, kao da se služila šoljicom za kafu kao modelom. Prilikom konsultacija prosto nije mogla da prihavati nijedan predlog obrva koje vi joj mnogto bolje pristajale, uz reči: "Hoću iste ovakve. Na njih sam navikla". Odbila sam da radim po tim njenim linijama, i zamolila je da sa obrvama koje sam joj ja nacrtala ode kući, konsultuje porodicu, i malo se gleda u ogledalu da se navikne na njih. Naravno, vratila se i uradila dobre, lepe obrve prema savetu.
Na fotografijiama: 1. obrve pre trajne šminke, 2. desna obrva sa predlogom oblika obrva, 3. Završena trajna šminka - rad Mirjane Cabunac. 


Zagreb:  
Ne birajte najjevtiniji tretman, može vas skupo koštati!

Prilikom raspitivanja o trajnoj šminki, kada čuju da se nakon nje više ne moraju šminkati, klijentkinje obično postave još samo dva pitanja: "Da li boli, i da li je skupo?" Često odaberu ono što je jeftinije, i tada nastaju užasne pigmentacije koje je kasnije teško korigovati. Jedna takva nesrećna žena došla je kod mene po pomoć: imala je obrve zakrivljene i kose, i debele tetovirane linije u uglovima očiju. Usta su izgledala kao obrubljena debelim smeđim flomasterom. Užas. Spasila sam što se još moglo spasiti dugotrajnim finim zahvatima korigovala linije da ponovo istaknu prirodni oblik očiju i usana.  

Kod trajne šminke jedini dokaz umeća je rezultat. A pravo umeće je isticanje individualnosti i lepote čoveka. Kod "Ana Pflumm trajnog make-upa" pigmenti boje unose se skoro bezbolnim, higijenski neškodljivim tretmanom, do srednjih slojeva kože, i ne koriste se šabloni kao predložak oblikovanja, nego se skiciranje radi tankom slikarskom četkicom. Boje su testirane i sertifikovane (jedine takve u Hrvatskoj).

Igla se tokom pigmentiranja ne sme preplitko ili preduboko utisnuti ispod površinskog sloja kože. Ako igla ne prodre dovoljno duboko, pigmenti se unose samo u slojeve ćelija epidremisa, pa će se rezultat već nakon nekoliko dana gotovo nevidljiv (obnavljanje ćelija u ovom sloju kože obavi se za četiri nedelje). Ako se igla jakim pritiskom utisne duboko u vezivni sloj kože, povrediće se veliki broj kapilarnih krvnih sudova, pa će krv razrediti boju koja se razliva i ne ostaje u finim crtama - objašnjava Ana Pflumm. - Kod pravilnog pigmentiranja, dolazi samo do lakše ozlede površinskog i vezivnog sloja kože, koji se oporavlja u roku od tri do sedam dana, bez ožiljaka.
Na fotografijama: pre i posle trajne šminke Ane Pflumm.  

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne