Poslednji od noviteta iz asortimana estetske medicine su derma roleri koji postaju sve traženiji tretman i u Srbiji. Šta treba da znate i o čemu treba da vodite računa ako se odlučite sa ovaj tretman, savetuje vas Ivana Filipović Marković, iz Centra “Delta estetica”.

Princip delovanja derma rolera je prilično jednostavan, ali su njegovi rezultati zaista fascinantni. Valjkom na kome se nalazi mnoštvo sitnih iglica prelazi se preko kože i na taj način ona se povređuje, ali se istovremeno aktiviraju mehanizmi koji stimulišu proizvodnju kolagena i elastina. Tako se postiže efekat podmlađivanja, bez ikakvih štetnih posledica i bez unošenja bilo kakvih agenasa u tkivo.

Najbitnije kod tretmana jesu kvalitet uređaja i stručnost osobe koja ga radi. Tretman nije bolan, ali može da bude neprijatan, tokom tretmana ne sme doći do krvarenja, dok su minijaturne kapljice krvi na mestu uboda (kapljasto krvarenje) znak da je tehnika izvođenja tretmana bila uspešna.

 ZA ŠTA SE KORISTI DERMA-ROLER
uklanjanje ožiljaka, strija, bora, revitalizacija kože, za suženje pora, tretiranje celulita;
sprečavanje opadanja i regeneracija kose;
uklanjanje hiperpigmentacija kože.

 ŠTO SU IGLICE DUŽE, TO JE STIMULACIJA BOLJA

Postoje aparati sa različitim dužinama iglica, od 0,25 mm do 2 mm; oni sa najkraćim iglicama mogu se koristiti za kućnu upotrebu, ali oni dovode samo do zadebljanja epiderma, dok aparate sa dužim iglicama mogu koristiti isključivo lekari i jedino pomoću ovih aparata može se izazvati indukcija proizvodnje kolagena.

KOLIKO ČESTO SE RADI TRETMAN?

Broj tretmana je individualan, ali treba znati da se do dobrih rezultata ne dolazi preko noći. Važno je strpljenje, jer čak i ako se odmah posle tretmana pokažu rezultati mora se sačekati nekoliko nedelja koliko traje proces obnavljanja ćelija. To je proces koji se završava tek za nekoliko nedelja, pa se zato i savetuje da razmak između tretmana bude oko tri nedelje. Najčešće se radi od četiri do sedam seansi u zavisnosti od zone                                        

KAKVE SU PROPRATNE POJAVE?

Tretman rolerom ne uništava epiderm, tako da nema sekundarnih efekata i može se primenjivati svakih nekoliko nedelja. Već od prvog tretmana počinje obnavljanje kože, optimizuje se proces obnavljanja tkiva i stvara se novi kolagen. Ova tehnika se naziva i dermorestauracija zbog toga jer uzrokuje progresivnu stimulaciju u nivou elastičnih vlakana i vlakana derma, a istovremeno se povećava ćelijsko obnavljanje. Crvenilo nakon tretmana može da traje 48 sati, ali vas ne ometa u svakodnevnim aktivnostima.
Nakon tretmana obavezno se koristi krema sa zaštitnim faktorom SPF 30. 

KAKVI SU REZULTATI

Iako mehanizam delovanja derma rolera nije do kraja ispitan, potvrđeni su pozitivni rezultati u pogledu poboljšanja strukture kože i smanjenja ožiljaka u više od 100.000 slučajeva. Procedura sa derma rolerom stvorila je nove izraze u stručnoj literaturi kao što su KOLAGEN INDUKCIONA TERAPIJA (CIT) i MIKROPERFORACIJA.

VAŽNO JE DA ZNATE: ROLERI SU ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU!

Iz bezbednosnih razloga i zbog izbegavanja rizika od zapaljenja, treba znati da je derma roler za medicinske svrhe aparat za jednokratnu upotrebu i baca se posle korišćenja.

Zato terapeut mora pred vama da izvadi aparat iz sterilnog pakovanja. Najveću opasnost koju ovaj tretman nosi predstavlja činjenica da se zbog nesavesnosti pojedinca jedan roler koristi za više tremana i za više osoba (prepakivanje već upotrebljenih rolera), jer to znači da se nesterilisanim rolerom direktno stupa u kontakt sa krvlju osobe kojoj se radi tretman, sa svim posledicama koje takav postupak podrazumeva.

NE ROLAJTE KOŽU SAMI!

Iako ima i drugačijih mišljenja, pristalica sam toga da se ovaj tretman ne radi u kućnim uslovima, niti da ga praktikuje niži medicinski kadar zbog komplikacija koje sve češće srećemo. Iglice dužine 0,25 mm koje se preporučuju za kućnu primenu nemaju efekat na indukciju kolagena, već samo na bolju apsorpciju seruma i preparata za kućnu upotrebu!

Ne rolajte sami po svojoj koži jer od toga može biti više štete nego koristi.

POSEBNO EFIKASAN: EYE ROLLER

Trenutno na tržištu postoji nekoliko vrsta rolera koji se razlikuju po broju i dužini iglica i po načinu na koji su iglice postavljene na valjak. Moj omiljeni roler je EYE roller čijom se upotrebom za kratko vreme postiže efekat botoksa duboke bore oko očiju postaju pliće, a pliće bore potpuno nestaju.


DELTA ESTETICA

Kruševačka 32, Beograd

Tel. 011/ 6444 097, 065/6444 097

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

www. deltaestetica.rs


 

Autor Dr Ivana Filipović Marković   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne