Ovaj tretman u našim ordinacijama nosi različite tretmane: "gorwth factor", "autologna plazma rejuvenacija", "plazma obogaćena trombocitima" - a zapravo je reč o istom PRP (platetlet rich plazma) tretmanu tokom kog se naša vlastita krv iz vene izvuče u specijalnu epruvetu i centrifugira u posebnom uređaju. Ovim postupkom na vrhu epruvete izdvoji se krvna plazma, dok crvena krvna zrnca padnu na dno. Ovako dobijena plazma ima veću koncentraciju trombocita, a uz njih i faktora rasta tako važnih u regenerativnoj medicini.
Rafaelu Nadalu je medicinska upotreba ovog preparata pomogla da brže regeneriše tkivo posle povreda - kako je Daily Mail saznao od Nadalovih trenera, a većina medija u svetu prenela.
U estetici PRP se koristi kao naš vlastiti izvor podmlađivanja.

Evo šta su sve naši lekari pisali o plazmi:Dr Suzana Kostić o svojstvima, načinu primene, dokazima o delotvornosti i bezbednosti Regenlab sistema za tretman krvnom plazmom.
Dr Violeta Skorobać Ašanin kombinuje presađivanje vlastite masti i PRP - plazme za izuzetne rezultate u podmlađivanju lica.

Dr Olivera Partonjić Lazović o PRP tretmanu za tretiranje bora, opuštene kože, strija, ali i ćelavosti.


Dr Jasmina Lalošević kao pionir PRP tretmana u estetici kod nas, smatra plazmu bezbednijim filerom i od hijalurona. 


Dr VAIS nam opisuje kako se PRP tretman koristi za rešavanje problema jesenjeg opadanja kose, ali i opadanja kose iz drugih razloga. 

Kim Kardašijan se slikala nakon PRP tretmana, ali i Žizel Bundšen (krv je ovde samo zbog medijskog efekta, pri tretmanu, inače, nema krvi na licu)

Podmlađivanje vaginalne regije radi se laserom, ali i uz pomoć PRP tretmana, objašnjava nam dr Jasmina Kozarev. Foto credit za fotografiju Rafaela Nadala:

Original image URL: http://www.flickr.com/photos/johanlb/5797838137/

Title: Rafael Naldal @ Roland Garros


 

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne