Dr Dejan Milutinović, plastični hirurg, odgovorio je na deset čestih pitanja o mezonitima.

1. Da li su mezoniti pravi izbor za vas?

Da, ako ne želite operativno podizanje lica. Ova nova tehnologija pomaže da tokom jedne posete lekaru, tokom nekih pola sata, dobijete "armaturu" za vašu kožu, koja će vašem licu dati mlađi, svežiji izgled.

2. Da li se rezultati vide odmah?

Na prave rezultate morate sačekati barem mesec dana, pa i dva, kada se oko niti formira novi kolagen, koji će dati volumen koži. Verovatno ćete zategnutiju kožu videti i odmah nakon intervencije, ali to je privremen rezultat, usled otoka i prve reakcije kože na strano tkivo.

3. Da li mezonti pomažu kod dubokih bora?

Da, mezoniti se mogu provući u gotovo svim pravcima, što je njihova prednost, pa mogu poslužiti za "popunjavanje" dubokih nazolabijalnih bora, ili onih na čelu. Bore se ovde "pune" prirodnim, vašim kolagenom.

4. Da li tretman boli?

Prag bola je uvek individualan, ali pacijenti lako podnose mezoniti, i ocenjuju tretman kao "više neprijatan nego bolan". Naravno, pre tretmana se zone tretiranja nanosi anestetik krema. Tratman se radi veoma tankim iglama, debelim 0.1 mm. U njih su uvučene niti. Igla se uvuče pod kožu, a njenim izvlačenjem, nit ostaje u koži. Toliko je jednostavno. Osećapeckanja možete osećati i do dve nedelje nakon tretmana.

5. Da li nakon intervencije mogu da se vratim na posao?

Da, mezoniti neće ostaviti nikakve dramatične posledice po vaše lice, ništa što ne biste mogli pokriti puderom. Tretman ne zahteva tzv. "vreme oporavka", pa možete nastaviti sve svoje redovne aktivnosti?

6. Koliko dugo traje efekat?

Mezoniti se lagano razgrađuju u tkivu, i istovremeno izazivaju stvaranje novih kolagenih vlakana kojim se organizam štiti od stranog tela. Niti se razgrađuju tokom nekoliko meseci, a efekat traje do dve godine, kada tretman možete ponoviti.

7. Kakav je režim nakon mezoniti?

Nakon tretmana ne biste trebali da pušite i konzumirate alkohol barem dva sata (kao i dva sata pre tretmana), ne treba da stavljate kreme koje smanjuju oticanje tkiva (tipa "hepatrombina" i slično),  niti analgetike (a nisu vam ni potrebni).

8. Koliko je bezbedno uneti mezoniti pod kožu?

Mezoniti su sačinjene od konca koji je poput hirurškog, razgradivog konca. One se u potpunosti razgrađuju i apsorbuju.

9. Da li se niti mogu raditi i na telu?

Da, baš kao i na licu, niti mogu biti ugrađene i u kožu tela. Najbolji efekat daju kod opuštene kože na butinama i iznad kolena, a mogu se koristiti i na stomaku, recimo posle trudnoće ili naglog mršavljenja. Takođe mogu da daju zategnutiji izgled zadnjice.

10. Da li niti mogu raditi sa drugim tretmanima?

Da, one se izvrsno kombinuju sa drugim tretmanima, recimo hijaluronom, mezoterapijom, ili radiotalasima, i sličnim laserskim tretmanima za zatezanje kože. Efekat može da bude samo bolji. Važno je samo da se sačeka desetak dana od ugradnje niti, jer je koža privremeno pod otokom i osetljiva. 

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne