Primenom GF-a (faktor rasta ćelija) dobija se, za razliku od drugih metoda, maksimalno zatezanju kože i vraćanje njene jedrine.

GF kao ćelijski protein uključen je u određene mehanizme regeneracije kože. Utiče na pojačanu sintezu kolagena i elastina, stimuliše rast i reprodukciju ćelija, obnavlja kapilarnu mrežu, ubrzava zarastanje rana...

EGF (epidermal growth factor) i FGF (fibroblast growth factor) posebnom tehnikom unose se u kožu dovodeći do pojačane sinteze kolagena i elastina. Dejstvo GF je kumulativno. To znači da osim laganog zatezanja kože koje je vidljivo već posle prvog tretmana koža vremenom bitno dobija i na jedrini. Da bi se u koži registrovale nove strukture kolagena i elastina potrebno je da prođe oko 100 dana pa se često u stranoj literaturi nailazi na slogan Nova koža za 100 dana.

Da bi GF uopšte mogao da prodre u kožu ona prethodno mora biti stimulisana hemijski ili mehanički. Način stimulacije isključivo zavisi od tipa kože i intenziteta promena koje želimo da eliminišemo. Zato je neophodno da ovu proceduru izvodi iskusni dermatolog. Suština mehaničke ili hemijske stimulacije kože jeste u tome da se obezbedi pravilan i neagresivan prodor growth factora u kožu. Time je izbegnuta mogućnost pojave modrica, otoka, perutanja kože... Jedini propratni efekat nakon završene procedure jeste crvenilo koje se povlači za nekoliko sati.

Obično se radi serija od tri vezana tretmana na 4-6 nedelja. Potreba za održavanjem je potpuno individualna i može da bude na godišnjem nivou ili čak za nekoliko godina.
Pored lica, GF se odlično pokazao i u zatezanju kože vrata sa primetnim rezultatima već posle prvog tretmana.

Autor Dr Biljana Đurđević   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne