Korišćenje prirodnog resursa, autolognog tkiva je izuzetno zanimljivo i u medicini, ali, naravno i u estetici, o kojoj je sada reč. 
Pošto već više od deset godina koristim hijalurosnke filere, a plazmu poslednjih pet, mogu slobodno da kažem da je plazma, kao autologni materijal, od naše vlastite krvi, bezbedniji čak i od hijalurona.

U svojo praksi koristim Regenlab komplete za plazma-podmlađivanje, jer ova kompanija iza sebe ima najviše naučnih istraživanja, najviše kliničkih studija, i do sada je tretirano ovim sistemom preko 100.000 pacijenata.

Drugo, Regenlabove epruvete su jedinstvene po separatornom gelu koji odvaja eritrocite i leukocite od čiste plazme i ne dozvoljava im da se pomešaju, čime obezbeđuje i veću koncentraciju trombocita u plazmi. PRP (Regenlabov sistem plazma rejuvenacije) je, osim toga, i jedini registrovan kod nas.

I treća prednost Regenlab kompleta je mogućnost da se od plazme dobije gelasta struktura (autologni trombinski serum) koja se koristi kao filer, ili se nanosi preko kože za brže zarastanje rana. Apsolutna sterilnost celog kompleta se, naravno, podrazumeva.

Kombinacije plazme i ostalih tretmana

Kao i u svakom tretmanu, protokoli su individualizovani, i po učestalosti tretmana, i po kombinaciji sa ostalim tretmanima. Kod mlađih koža plazmu ubacujemo mezoterapijskom "napaž" tehnikom, kod zrelijih koža ići ćemo iglom malo dublje, a kod dubljih bora možemo uptorebiti i gelasti filer na bazi plazme koji će, osim tretnutnog "filling" efekta imati i dugoročni efekat podmlađivanja kože iznutra. Za lekara je veoma važno i da zna zdravstveno stanje pacijenta, kao i tretmane koje je prethodno radio.

A gde je tu krv?

regnelabprp

Nema razloga za strah od krvi. Dve peruvete krvi uzimaju se "baby sistemom" sa majušnim iglama i malom traumom. Krv se potom centrifugira pet minuta, plazma se izdvaja u gornji deo epruvete sa 4 puta većom koncentracijom trombocita od početne, i ta se plazma potom koristi mezoterapijskim metodom. Ko je radio mezoterapiju zna tačno o kakvom minornom bolu se tu radi. Nerado nanosim topikalnu anestetik kremu koja može da bude barijera za potpunu apsorpciju plazme u koži. Na kraju se nanosi na lice i specijalna maska, natopljena ostatkom neupotrebljene plazme. Posle prvog tretmana radi se jedan nakon mesec dana, šest meseci i godinu dana. Održavanje jednom do dva puta godišnje.

Gde pomaže PRP?

U jednom tretmanu, jednim kompletom plazme, uvek uradim lice, vrat, dekolte i šake. Efekti podmlađivanja se vide postepeno, kako se faktori rasta oslobađaju iz trombocita i regenerišu kožu. Tamni podočnjaci se prosvetljuju, tu je efekat odličan, kao i na tamne fleke. Kod alopecije je tretman takođe uspešan, a može se raditi kao priprema pre transplantacije kose, jedan tretman, i još jedan nakon transplantacije, za bolje rezultate. Posebno dobro iskustvo sam imala u tretiranju ožiljaka od akni, gde radim tri tretmana, na mesec dana svaki.
Fotografija na vrhu - Dr Lalošević drži predavanje kolegama o primeni Regenlab PRP tretmana.  

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne