Možda su ovaj trend uveli crno beli filmovi sa oštrim kontrastima i senkama na licu, tek filmske dive ovog doba bile su prvi poznati nosioci trenda visokih jagodica, od kada su nas mediji i holivud preplavili uzorima lepote.


Andželina Džoli je imala možda najizrazitije jagodice filmske industrije glumeći zlu vilu Grdanu u istoimenom filmu Dizni studija.  Uprkos zloći koju je igrala, mnogi su smatrali da je Andželina kao Grdana lepša nego ikada - baš zbog jagodica koje su ovde imale funkciju naglašavanja grdanin oštrih crta lica (i još oštrijeg karaktera). Ne, Andželina ovom prilikom nije imala implantate, reč je o specijalnoj filmskoj 3D šminki.  Andželina je, inače, osim po svojim usnama, poznata po lepim, visokim jagodicama.

Naglašene jagodice se danas, osim kao dar majke prirode i konturiranja lica šminkom, mogu steći različitim estetsko-medicinskim postupcima.  Predstavljamo vam ove postupke, uz priče o poznatim ženama koje su proslavile (i postavile) trend visokih jagodica.


FILERI

Ketrin Hepbern 
je moža bila ta žena koja je pokrenula opsesiju dramatičnim jagodicama.  Specifična konstrukcija kostiju na licu Hepbernove na crno-belim fotografijama i filmovima davala je sjajan efekat igri senki na licu.
Hijaluronski fileri nisu bili poznati u vreme Hepbernove, pa su žene koje nisu bile obdarene ovakvim lepotama mogle samo da uzdišu. Danas filerima mogu da se koriguju jagodice. Ovo je bezbedan i najjednostavniji način povećanja jagodica, mada i najkratkotrajniji po rezultatima. Mnogi brendovi danas nude kvalitetne filere odgovarajuće gustine i konzistencije za konturiranje lica, a njihova trajnost se stalno produžava unapređenjem tehnologija, pa vaše jagodice mogu ostati postojane i po godinu ipo dana.


PRESAĐIVANJE MASTI

Sofija Loren imala je te jagodice - ali i usne i oči - koje su šezdesetih godina prošlog veka žarile i palile muška srca i žensku zavist.  Sofija svoje divne jagodice nije izgubila ni kada je ostarila, iako je poznato da se izražajnost jagodica gubi starenjem. Zašto? Preraspodelom masti u zoni lica, jagodice gube istaknutost, a snimci skenerom dokazuju da se čak i kosti tokom vremena povlače. Kao rezultat imamo usahli izgled lica.

 
Transfer vlastite masti može biti jedo od trajnih i sjajnih rešenja da dobijete jagodice kakve je imala Lorenova. Mast se uzima sa delova gde je ima dovoljno, stomaka ili bokova, na primer, i nakon obrade ubrizgava u dublje slojeve kože lica. Iako je često potrebno da se mast dopuni više puta, tretman daje optimalne, prirodne i trajne rezultate.


IMPLANTATI

Mišel Fajfer je poznata po svojim prelepim usnama, kažu jednim od najlepših i najpravilnijih  u glumačkom svetu, ali i po divnim, oblim jagodicama koje se podignu sa osmehom a celo njeno lice zablista.
Implantati su pouzdano rešenje za značajno povećanje jagodica, ali zahtevaju operativno rešenje. Kao i kod povećanja grudi, postoje različiti profili i veličine silikonskih implatnata. Implantati daju neposredno vidljiv rezultat, a mogu se izvaditi ako ne izgleda dobro na licu. Implantatima se danas, kada su na raspolaganju različita vrste filera, pribegava sada kada je neophodno značajnije povećanje jagodica.


RAZGRADIVE NITI

Kejt Blanšet ima jagodice koje su, gotovo, u prvom planu kada je pogledate, a ipak su tako skladne sa oblikom i drugim crtama lica.  Sklad i jeste nešto čemu težimo kada želimo da izgledamo lepše, pa ako posežete za povećanjem jagodica, tragajte za takvom procedurom sa kojom jagodice neće delovati neprirodno na vašem licu.


Lifting lica nazubljenim nitima ulepšavaju se i jagodice.  Veštom upotrebom nazubljenih niti tkiva se podižu u novi, mladalačkiji i poželjniji izgled, pa se na ovaj način, u rukama veštog hirurga, niti mogu koristiti za jače konture jagodica.  Podsećamo vas da ovde nije reč o tzv. mezonitima koje daju volumen i tonus koži, nego o hirurškim nitima koje su takođe razgradive, ali imaju raznovrsne "bodlje" kojima kače tkivo i podižu ga uz efekat istinskog liftinga.


ŠTA OD SVEGA TOGA DA IZABERETE ZA VAS?

Kira Najtli pripada generaciji mlađih glumica sa izražajnim, lepim jagodicama  koje daju posebnu, gotovo dečačku, mladolikost njenom licu. A ako i vi želite taj vedar izraz koji daju oble jagodice, koju proceduru da izaberete za sebe?Izbor procedure je najbolje da vam preporuči doktor, kada sasluša vaše želje i sagleda strukturu vašeg lica, njegovu simetriju i vaše godine.   Ako ste nesigurni kako ćete izgledati sa povećanim jagodicama, probajte privremeno rešenje filerima. Ako ste u godinama, možda jagodice nisu jedino rešenje vaše mladolikosti; možda je neka od fejs lift procedura jedino što će vas učiniti zadovoljnom, a tokom te operacije mogu se redefinisati i jagodice.
 
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne