ZA KOGA JE FACE-LIFTING

Starosna dob optimalna za izvođenje liftinga lica je različita – kod najvećeg broja osoba je to između 40. i 50. godine. Preporučuje se ukoliko je došlo do gubljenja jasne linije donje vilice, što je praćeno formiranjem jastučića i podbratka, kao i kod gubljenja čvrste granice između donje vilice i vrata. Sledeći znak je produbljivanje nazolabijalnih bora, kao i spuštanje uglova usana prema dole, što licu daje izraz nezadovoljstva.

Argumenti ZA

– Trenutan, efektan i trajan rezultat. Ukoliko se primeni tehnika reinsercije, podizanja palih mišića, koja se u Bolnici Adonis uvek radi, osoba do kraja života izgleda minimalno deset godina mlađa.
 
Face-lifting - pre i posle operacije, pacijentkinja dr Gačevića 

Argumenti PROTIV

– Lifting lica je najzahtevniji zahvat estetske hirurgije koji od estetskog hirurga zahteva veliko iskustvo i veštinu, a od pacijenta kooperativnost i strpljenje u fazi oporavka.

– Mogućnost postoperativnih komplikacija.

ZA KOGA JE AUTOTRANSPLANTACIJA MASNOG TKIVA

Za osobe svih starosnih dobi kod kojih su se pojavili znaci starenja na licu. Naročitu efikasnost fileri ispoljavaju kod tretmana mlađih pacijenata kada treba ukloniti prve bore. Međutim, fileri mogu biti veoma efikasni i kod dubokih bora, kao i za vraćanje svežine i jedrine celokupnom licu.

Argumenti ZA

– Nema alergijskih reakcija. Vaše masno tkivo, uzeto sa jednog mesta i prebačeno na drugo, praktično je jedan vid autotransplantacije koja je idealna iz više razloga, a osnovni je taj što nema reakcije organizma kao kada je u pitanju strano tkivo, niti alergijskih reakcija.

Daje trajan rezultat kao i fejs-lifting. Autotransplantirana mast jedina daje trajan rezultat, u smislu njenog opstanka na mestu iniciranja. Svi drugi fileri se vremenom gube i treba ih dodavati.

– Nema funkcionalnih ispada, ni u prvoj, ni u naknadnim transplantacijama.
 
Popunjavanje lica vlastitom mašću - pacijentkinja dr Gačevića 

Argumenti PROTIV

– Rezultat se nikada ne može sa sigurnošću predvideti. On može biti odličan, manje dobar ili potpuno izostati. Sve zavisi od toga koliko će unete masti opstati, a koliko će je organizam apsorbovati. Ako opstane 60 odsto unete masti, možemo očekivati dobar rezultat. Ali, desi se da preživi samo 30 odsto masnih ćelija ili da ih organizam u potpunosti apsorbuje, pa tada nema ni očekivanog rezultata.

 Procedura se mora ponoviti tri meseca kasnije, kada se može očekivati još bolji rezultat, ali se ponovo može desiti da on izostane.

ZA KOGA SU FILERI

Ne postoji starosno ograničenje za korišćenje filera, posebno hijaluronskih.

Preporučuju se osobama kod kojih je počela da se menja konfiguracija lica: potkožno masno tkivo atrofira, muskulatura se opušta, jedrina se smanjuje i sitne borice, pliće ili dublje, pojavljuju se po celoj koži lica i vrata. Vremenom se pojavljuju takozvane linije izraza lica koje nastaju zbog velikog rada pojedinih mišića lica.

Koje su indikacije?

To su, pre svega, nazolabijalne i marionetske bore, bore čela, slepoočne regije, sitne bore na kapcima, usnama, a nekada i na celom licu i vratu. Sve regije lica zahtevaju odgovarajući preparat hijaluronske kiseline čime se dobijaju odlični estetski rezultati, a izbegavaju moguće komplikacije. Tačno i precizno se zna nivo ili sloj kože u koji se ubrizgava preparat, a u tome je i suština dobrog i trajnijeg rezultata. Neretko se preparati hijalurona kombinuju, pa se dobija sasvim nova voluminoznost lica, a time i neverovatno dobar rezultat.
 
Pre i posle popunjavanja bora filerima - iz prakse dr Gačevića 

Argumenti PROTIV

Ograničeno vreme trajanja efekta nakon čega se tretman mora ponoviti.

ZA KOGA SU MEZONITI

 Kada posle prvih znakova starenja, u vidu sitnih bora, koža počinje polako da se opušta i visi, posebno na predelu donjeg dela i vilice, a situacija još nije toliko loša da zahteva operativni fejs-lifting – rešenje mogu biti mezoniti. Za razliku od filera, koji mogu da popune bore i donekle poprave izgubljenu liniju lica i njegov tonus, mezonitima je moguće raditi blagi lifting kože lica na regijama gde se ona opustila.

Mogu se raditi svim osobama, bez obzira na godine starosti, ukoliko ih u tome ne sprečavaju medicinski razlozi.

Argumenti ZA

– Tretman mezonitima je brz, efikasan i neivazivan.

– Osim efekta zatezanja, niti iniciraju stvaranje novog kolagena i elastina u koži.

– Tretman se može raditi ambulantno, bez anestezije.

– Niti se vremenom razgrađuju, ali je taj period prilično dug (2-4 godine).

Argumenti PROTIV

– S obzirom na to da se niti razgrađuju, neophodno je tretman ponavljati posle izvesnog vremena.


 

Bolnica ADONIS

Beograd, Trebevićka 15
011/ 35 42 785, 062/ 404 564
e-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne