Posle desetak godina rada u našem prvom antiejdžing centru - AAC u Zemunu, dr Jasmina Vikalo sada radi u „Skin Centru” – vlastitom centru za estetsku dermatologiju u Beogradu.


Dr Jasmina Vikalo završila je Medicinski fakultet u Beogradu, a specijalizaciju iz dermatovenerologije na Vojnomedicinskoj akademiji. Ima dvadesetogodišnje iskustvo iz oblasti dermatologije, a interesovanje za antiejdžing proističe iz holističkog pristupa pacijentu.

Kao dermatolog specijalizovan za antiejdžing procedure nastoji da edukuje svoje pacijente da pre tretmana podmlađivanja najpre zajedno porade na zdravlju kože, jer je glatka, čista i hidrirana koža pravi temelj za uspešnu antiejdžing proceduru.

Mezoterapija je jedna od njenih omiljenih antiejdžing procedura, a edukaciju je stekla kod čuvenog doktora Le Cosa. Smatra da su hijaluronski fileri, botoks, mezoniti i dermatološki hemijski pilinzi, za koje poseduje licence svetski priznatih udruženja, zajedno sa mezoterapijom, prava receptura za očuvanje prirodne lepote, ako se blagovremeno primene u malim dozama...


Kako o lepoti razmišlja dr Vikalo: Nema čarobnog recepta, važna je kombinacija tretmana

Iz dosadašnje prakse sam naučila da najbolja receptura za usporavanje starenja ili za starenje na najlepši mogući način jeste blagovremena primena umerenih doza mezoterapije, hemijskog pilinga, hijaluronskih filera i botoksa.

Hijaluronska kiselina, kao sastavni deo potkožnog vezivnog tkiva, kao sunđer upija vodu i daje koži neophodnu jedrinu. Obično se oko četrdesete smanjuje njena proizvodnja, a uticaj na to smanjenje imaju i spoljni faktori, poput UV zračenja i aerozagađenja. Sve to dovodi do razgradnje hijalurona i povećanog oksidativnog stresa, uz istovremeno opadanje sposobnosti obnavljanja ćelija, zbog čega koža postaje usahla, istanjena, sa borama i flekama.

Pilinzi. Jedan od najboljih tretmana koji dovodi do obnavljanja kože je hemijski piling. Njegovo dejstvo se zasniva na kontrolisanom oštećenju kože, kako bi se ona podstakla na samoregeneraciju.

Mezoterapija je jedinstvena antiejdžing procedura, jer se koža aplikacijom mezokoktela koji sadrži hijaluron, antioksidante, oligoelemente i DMAE, u jednom postupku hidrira, štiti od degenerativnih procesa koji ubrzavaju starenje, hrani i zateže. Hijaluronski fileri. Zahvaljujući hijaluronskim filerima, može se postići lifting efekat i remodeliranje lica bez operativnog zahvata.

Botoks
je i dalje najbolja antiejdž procedura za neutralisanje mimičnih bora na čelu i oko očiju.

KONTAKT:

Dr Jasmina VIKALO, spec. dermatovenerologije

„Skin Centar“, Novi Beograd, Uroša Martinovića 9/11

 tel. 062/323 357, 061/400 0164

www.skincentar.rs
 
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne