Dermalni roleri se koriste kao velika pomoć za dublje i brže prodiranje faktora rasta. Roler je u sterilnom pakovanju i svaki pacijent mora imati svoj roler! To je veoma važno da bi se sprečilo prenošenje zaraznih i opasnih bolesti (hepatitis, AIDS, razne infekcije). Na tržištu postoji ponuda rolera od raznih proizvođača. Treba izabrati onaj sa čeličnim i gušće raspoređenim iglicama.

Faktori rasta su brojne supstance koje luči ćelija u fazi deobe, a njihovom upotrebom u tretmanima stimuliše se stvaranje novih, mladih ćelija i postiže vidljivo podmlađivanje kože. Preparat je izolovan iz kulture zdravih ćelija kože po unikatnoj, patentiranoj tehnologiji američke firme SkinMedica.

Tretmani podmlađivanja dermalnim rolerom rade se jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje, u zavisnosti od starosti i tipa kože. Najčešće je dovoljno šest tretmana. Pacijent nastavlja sa upotrebom faktora rasta (SkinMedica TNS Recovery Complex) dva puta dnevno. Ne preporučuje se izvođenje procedure sa rolerima u kućnim uslovima, jer se u toku rada izaziva veoma sitno, tačkasto krvavljenje. Dermatolog treba da odredi pravilne indikacije za upotrebu dermarolera prema tipu kože, stepenu starosti, prisustvu eventualnog kožnog oboljenja i slično. U toku rada moraju se poštovati principi antisepse. Najsigurniji način da se obavi tretman rolerima je u ordinaciji kod dermatologa.

Dr Suzana Kostić, dermatolog

Autor Dr Suzana Kostić   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne