Ono što
Dermapen aparat svrstava u sam vrh antiejdž metoda 21. veka jeste mogućnost podešavanja dubine prodiranja iglice okretanjem točkića na vrhu aparata. Ovom procedurom stimuliše se proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija aktivnih supstanci. 

Prednost Dermapena je u tome što su njegove iglice pet puta tanje i čak 100 puta gušće od aparata koji rade na istom principu (dermaroleri).

Frakcioni laseri takođe proizvode sličnu vrstu mikropovreda na koži, međutim velika količina toplote koja se oslobađa ovim tretmanom izaziva ono što dr Giese naziva коlateralna šteta za zdravo tkivo.

Dermapen je po dimenzijama veoma mali, pa je mnogo pogodniji za upotrebu kod malih oblasti i definitivno je efikasniji od dermalnog rolera. Velika prednost je i u tome što je tretman Dermapenom brži i manje je bolan. Primena je jednostavna i uz adekvatnu obuku Dermapen se može koristiti i u kozmetičkim salonima.

Za šta se koristi DERMAPEN?

Tretman Dermapenom omogućava lifting lica i otklanjanje bora, smanjenje pora i poboljšanje izgleda kože već posle prvog tretmana. Procedura je nova, jednostavna i sigurna. Da bi bila potpuno bezbolna, savetuje se primena kreme koja u sebi ima anestetik.

Najbolji rezultati vide se na koži sa ožiljcima od akni, dubokim pušačkim borama, kao i na strijama.    
Lagani tretman će odmah pokazati rezultate u vidu blistave kože, dok je kod dubljih tretmana za potpune efekte potrebno da prođu i do tri meseca. 
U zavisnosti od vrste tretmana, oporavak kože varira do najduže četiri dana.
Ova procedura se ponavlja na dve do četiri nedelje, u zavisnosti od debljine kože i njene osetljivosti. U prvoj nedelji nakon tretmana Dermapenom ne savetuju se hemijski piling i druge abrazivne metode. Nakon tretmana preporučuje se adekvatna zaštita i nega kože. Preporuka je da se noću nanosi hidratantni krem sa ceramidima ili laktobionskom kiselinom, a najbolji efekti, kada je u pitanju podmlađivanje kože, ostvaruju se nanošenjem Skin Medica TNS Recovery Complex. Ovaj gel sadrži miksturu od preko 110 stabilnih faktora rasta i citokina koji su od esencijalnog značaja za obnovu i rast ćelija. Faktori rasta su takođe odgovorni za stvaranje novog kolagena i elastina u koži. Nanošenjem TNS Recovery Complexa na kožu nakon procedure Dermapenom pojačavaju se efekti tretmana i omogućava se veća apsorpcija aktivnih supstanci koje potpomažu podmlađivanje. 
Osim antiejdž tretmana, procedura Dermapenom se može primeniti i za otklanjanje strija i ožiljaka, kao i za poboljšanje alopecije.

 Dermapen je odnedavno prisutan i na našem tržištu preko firme MSF Pharm iz Beograda.
 Na fotografiji  ispod: ožiljci od akni pre i posle 5 tretmana a Dermapenom  (na svake 4 nedelje)Na slici dole: redukcija bora iznad gornje usne pre i 3 meseca posle tretmana 
DermapenomSRODNI TRETMANI 

Dermalni roleri  deluju na sličan način kao dermapen, osim što je tehnika rada drugačija: rola se u svim pravicma, preko celog lica, više puta. 

Frakcioni laserski tretmani rade na sličnom prinicpu: koža se dubinski povređuje toplotom laserskog zraka što pokreće regeneraciju. Laserski zrak je podeljen kroz specijalnu mrežicu, da bi delovao "tačkasto" i poštedeo površinu kože. 

 

 
Autor Dr Suzana Kostić   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne