KAPILARNI  SISTEMI  spadaju u protetičke metode kapilicijuma. Pacijentu se uzima otisak glave na kome nedostaje kosa, uzorci kose, i pravi se projekcija željene frizure. Na osnovu toga u poznatim kapilarnim centrima ručno se izrađuje pacijentov sistem od prirodne ljudske kose. Ova kosa je prethodno obrađena, analizirana po karakteristikama (boja, debljina  dlake, elastičnost, kovrdžavost itd.), zatim konzervirana i sačuvana u specijalnim komorama pod posebnim mikroklimatskim uslovima dok se ne ukaže potreba za njenim korišćenjem. Uzorci pacijentove kose se na isti način analiziraju da bi se na osnovu dobijenih parametara pronašla u banci kose ona koja je po strukturi skoro identična pacijentovoj.

Sistem se nakon toga šalje u naš centar gde vršimo ugradnju. Ova metoda je apsolutno bezbolna i nema alergijskih reakcija, jer to nije hirurška intervencija, a sistem se ne ugrađuje na kožu glave već se jednostavno implantira između vlastite kose. Za pacijentovu postojeću kosu vezuju se vlasi iz sistema, odnosno njihova kosa se provlači i meša sa kosom iz sistema. Tamo gde nema pacijentove kose pribegava se drugim metodama fiksacije i tek nakon ugradnje sistema radi se stiliziranje, tj. šišanje i oblikovanje frizure.

KAPILARNE PROTEZE su proizvodi novijeg datuma za rešavanje problema gubitka  kose. Mogu biti od prirodne kose ili sintetičkih vlakana poznatih kao „Simil  Hair“ koje  su blage, svilenkaste i nežne i neverovatno podsećaju na prirodnu kosu, kako izgledom, tako i na dodir. Može se naknadno šišati, uvijati, melirati itd. Pere se i održava kao prirodna kosa na glavi! Postoji  12.000  modela u 80 različitih nijansi. Unutrašnjost proteze koja je u kontaktu sa glavom predstavlja bazu. Ona je hipoalergična i ne remeti normalnu funkciju znojnih i lojnih žlezda. Isti model može biti na različitim bazama u zavisnosti od pacijentovih potreba.

SUPER MILLION HAIR - GUSTA KOSA ZA 10 SEKUNDI Super Million Hair je revolucionarni pristup u kamuflažnom rešavanju problema proređene kose! Jednostavna primena SMH vlakana koja se pod dejstvom elektrostatičkog naboja lepe za vlas poput malih iglica na grančici jele i fiksacija  rastvorom sa hinokitolom, koji stimuliše ponovni rast kose, omogućava neverovatno prirodni izgled “guste” kose. Fiksator neutrališe elektrostatički naboj, istovremeno drži

čvrsto SMH vlakna uz vlas kose čineći ih otpornim na vetar, kišu itd. SMH je dermatološki ispitan i ne izaziva alergijske reakcije, što potvrđuje i prof. dr Akio Mori sa tokijskog univerziteta. SMH vlakna ne oštećuju strukturu vaše kose, niti iritiraju kožu kapilicijuma. To su fine veštačke vlasi usitnjene na 0,3-0,5mm tako da su vlakna lagana, nežna, maksimalno prirodna i bezopasna čak i kada dođu u kontakt sa očima ili ustima (dovoljno je samo isprati ih vodom). SMH ne fleka i ne prlja. Ako ste prosuli SMH na vašu garderobu, samo je lagano istresite. SMH ima neograničen rok trajanja ako ga čuvate  na  tamnom  i  suvom  mestu.  Postoji u 11 različitih prirodnih boja  kose: crna,  tamnobraon, svetlobraon, riđa, plava, seda i bela... 

Kontakt
www.drvais.rs 

Autor Dr Vesna A Ignjatović Stojiljković   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne