Princip "armiranja" kože radi efekta liftinga poznat je u kozmetologiji već više od 20 godina. Najpoznatije tehnike koje su korišćene podrazaumevale su zatezanje i armiranje opuštene kože zlatnim ili platinastim nitima, što je sa sobomnosilo niz negativnih efekata tako da nisu stekli širu primenu u estetici. Nerazgradive niti, bez obzira od čega su napravljene, jednom postavljene ostaju u koži ceo život, što klijenta kasnije ograničava u korišćenju drugih estetskih procedura, bilo da je to biostimulacija ili operativni fejs lifting.


Šta su MezoNiti i kako deluju u koži?

Bioarmiranje hijaluronom je jedna od novijih tehnika za očuvanje postojećeg dobro tonusa lica. Najnoviji napredak u toj tehnici ostvaren je kreiranjem 3D MezoNiti – jedinstvenog sistema za postavljanje biorazgradivih niti u kožu,  uz pomoć savitljive igle  – "provodnika", i same niti, koja se lako postavlja u sve nivoe kože, i u svim pravcima. Njihova čvrstina i mogućnost postavljanja u više pravaca i u više nivoa kože, omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku "armaturnu mrežu" u koži, koja se harmonično utapa u tkivo, bez vidljivih defekata na površini i bez ograničenja mimike. Oko ovih niti koža tokom naredna dva meseca formira potpuno nov kolagen, koji ostaje i nakon resorpcije niti i gradi našu, prirodnu kolagensku nit. MezoNiti potpuno nestaju iz kože za 6-8 meseci. Lifting efekat je vidljiv odmah nakon tretmana, a postojan je i tokom naredna 24 meseca, kada bi trebalo obnoviti tretman.

Koji se problemi na licu i telu rešavaju MezoNitima?

MezoNitima se  veoma efikasno postiže lifting gornje, srednje i donje trećine lica. Uspešno se rešavaju problemi dubokih nazolabijalnih bora i duboke suzne brazde. Za protivnike botulinum toksina, posebno je interesantna mogućnost da se posebnom tehnikom,  za samo 15 minuta, MezoNitima mogu korigovati. Interesantna indikacija za 3D MezoNiti je i poboljšanje tonusa kože i korekcija "viška kože" na rukama, unutrašnjoj strani butina ili stomaka (posle porođaja).

Da li je tretman bolan, i da li ima kontraindikacija?

U toku tretmana nije potrebna posebna anestezija, osim blagog anestetskog krema, zbog minimalne trauma tkiva. Oporavak od tretmana, uz blago crvenilo, traje svega jedan dan. Primena mezoNiti ne ograničava mimiku, niti utiče na svakodnevni život, kao što nisu prepreka za primenu drugih metoda savremene estetske dermatologije.Tako već posle tri nedelje mogu se raditi tretmani radiotalasima, injekciona mezoterapija, laserski piling ili Vistabel (botulinum toksin).

Gde je primena mezoNiti naročito zanimljiva?

Široki spektar tehnika i metoda primene 3D mezoNiti, omogućuju nam njihovu primenu na komplikovanim i ograničenim delovima kože lica ili tela, kao što su jako duboke nazolabijalne bore, ili vertikalne bore na čelu. Pri korekciji tih bora dovoljno je postaviti svega 4-6 niti. Kombinacija 3D mezoNiti sa hijaluronom u istoj proceduri otkriva nove mogućnosti estetskih korekcija, jer se u jednom tretmanu duboke bore pokrivaju 3D mezoNitima, dok se površne nežne bore uklanjaju primenom filera. Takva kombinacija dozvoljava kolosalnu vremena u dobijanju prekrasnih rezultata.

 


KONTAKT:
SKIN MEDIC
011/66 59 259, 063/37 37  78


 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne