Mast koja se uzima s leđa, bokova, stomaka, kolena..., gde god vam smeta, obrađuje se, pa zatim vraća u region koji želimo da promenimo, podmladimo ili podebljamo.

Nekada je višak masti bilo zlo koga je trebalo da se rešimo, bacimo i odbacimo. Danas je to rezervoar mladosti, lepote i jedrine.Da bi organizam prihvatio mast u količini od 70 do 100 odsto, ona se mora izvaditi i preraditi na odgovarajući način. Nakon toga se ubacuje u regione koje želimo da promenimo. Za svaki region postoje drugačije i specijalne tupe kanile različite debljine. Njima se, u puno različitih pravaca, popunjavaju usne, kapci, gornji ili donji, čitavo lice. Popunjava se zadnjica, natkolenice i potkolenice.

Operacije se rade u zavisnosti od opsežnosti u lokalnoj infiltrativnoj ili blok anesteziji, analgosedaciji ili opštoj anesteziji.

Nakon prebacivanja masti javlja se otok koji treba kontrolisati specijalnim steznicima, flasterima ili čarapama. Otok se postepeno povlači i kod pacijenata sa ugroženom limfnom cirkulacijom, naročito na licu, neophodno je da se rade frikcione terapije ledom.

Kada prođe šest nedelja možemo govoriti da se mast prihvatila – primila u dovedeni region. Tada se može raditi i dopuna ukoliko želite ili ukoliko je neophodno, jer se mast delimično resorbovala.

Za šta se još koristi vlastita mast?

Zlatna masna ćelija popravlja i kvalitet ožiljka ukoliko se ubaci ispod njega, on postaje mekši, elastičniji i manje vidljiv. Takođe se znatno popravlja i kvalitet kože: ona postaje sjajnija, deblja i zategnutija. Posebni višestruki značaj mast ima u popunjavanju pojedinih delova tela gde su nastala udubljenja nakon nestručno urađene liposukcije, zahvaljujući masti površina kože postaje ravnija, rupe postaju nevidljive ili bar manje vidljive, koža glatkija. (Na slici levo, popunjavanje podočnjaka vlastitom mašću).

Ukoliko želimo da sopstvenom masnom ćelijom povratimo mladost, dobro je da znamo da je to hirurška procedura koju mogu da rade isključivo hirurzi. O tome treba dobro razmisliti jer je zlatna masna ćelija filer i to trajni. 

Fotografija na vrhu stranice: podmladjivanje lica presadjivanjem vlastite masti, iz prakse dr Violete Skorobać Ašanin.


 

Kontakt
Diona, Sazonova 29
11000 Beograd, Srbija
+381 11 244 3002
+381 11 244 3152
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne