Primenom lasera za duboke pilinge, omogućeno je podmlađivanje svih slojeva kože - nešto što face lift ne može da obezbedi.
Pored veoma preciznog skidanja površnih slojeva kože, laserski piling stimuliše i stvaranje novih slojeva kolagena, tako da koža pored mladalačkog sjaja dobija punoću i elastičnost, a nijednom drugom metodom ovo nije moglo da se postigne ni približno toliko precizno.
Studija slučaja: podmlađivanje lica laserkim pilingom.
 
Pacijentkinja,  rođena 1954. godine, došla je na kliniku sa željom da podmladi lice, a da ipak zadrži prirodan izgled. Najvažniji zahtev bio je da se to uradi sa što manje rizika i u
nekoj lakšoj intervenciji.
Pregledom je utvrđeno da su njen najveći problem bile izražene bore oko očiju i usta, dakle na delu koji je najproblematičniji za rešavanje kod klasičnog liftinga.
Pacijentkinji je predložen laserski piling koji obnavlja kožu.
Ultrapulsna laserska tehnologija očitava površinu kože istom preciznošću kojom očitava  bilo koji muzički ili video CD, te mikronski precizno skida površinske slojeve umrtvljene kože stimulišući razvoj kolagena, što kožu podmlađuje i daje joj zdravu punoću.
 

Intervencija i oporavak: brz povratak svakodnevnim aktivnostima
Nakon detaljnog pregleda u uslovima analgosedacije urađen je laserski piling koji je trajao oko 30  minuta. 
Nakon njega na kožu su stavljeni specijalni flasteri američke kompanije 3M i pacijentkinja je otišla iz klinike uz savet da, iako je potpuno pokretna, malo ostane kod  kuće i miruje. Flasteri su se menjali trećeg i šestog dana nakon intervencije, a osmog dana su skinuti, čime je procedura bila završena. U toj fazi koža lica je blago crvenkasta,  ali obnovljenog epitela, pa se može koristiti puder da prekrije crvenilo koje će postepeno bledeti u narednih dva-tri meseca. Za to vreme pacijentkinja može da normalno obavlja svakodnevne aktivnosti.

Trajanje rezultata
Nakon dva tri meseca dobili smo rezultat koji bi trebalo da traje 7–8  godina  s  mogućnošću ponavljanja akumulacijom rezultata.
Naime, nakon tog perioda koža se može vratiti samo u stanje na dan intervencije,  a nikako na stanje koje bi se očekivalo nakon toliko godina, što predstavlja stalnu prednost
u odnosu na godine.

Fotografije pre i posle laserskog pilinga, slučaj iz prakse dr Zorana Lekića


 
Autor Dr Zoran Lekć   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne