PODEBLJANJE IMPLANTATIMA
Premda većina žena pokušava da se oslobodi viška masti na nogama, mnoge imaju suprotan problem: suviše mršave ili asimetrično popunjene noge. Naše hirurške klinike imaju odgovor: podebljavanje i oblikovanje implantatimaPodebljavanje i oblikovanje implantatima. Kod tankih potkolenica (listova) korekcija se može uspešno izvršiti implantatima.

Rez od 3-4 cm se plasira horizontalno u naboru kože ispod kolena, najčešće sa unutrašnje strane. Na ovaj način se najčešće koirguje i poznato „O“ oblik nogu. Džep za implantate se pravi u prostoru između mišića potkolenice. Na taj način se izbegava mogućnost da aimplantati kasnije ne budu vidljivi,  čak ni naslućeni.
Na fotografijama, pacijent pre i posle ubacivanja implantata za podebljanje potkolenica, prikaz spreda i otpozadi, dr Dimitrije Panfilov)
(Clinic „Olymp“, Novi Sad, dr Dimitrije Panfilov)
Podebljavanje vlastitom mašću 

 


Uvećenje potkolenica i butina mašću je tehnika koja je za pacijenta svakako jednostavnija od implantata - gde se operacija radi u opštoj anestetziji, pacijent mora 7 dana da miruje, a čak nekoliko meseci da se navikne na osećaj implantata jer se oni, za razliku od onih u grudima ili zadnjici, osećaju.

Kod ubrizgavanja masti jedini je zahtev (a ponekad i problem) količina masti: za oblikovanje i popunjavanje cele noge treba od 1000 do 1500 ml masti (zavisno od dužine noge. Dakle, važno je da postoje kod pacijenta zone iz kojih se može dobiti mast. Mesec dana nakon operacije nose se bandažeri, a potom se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim rutinama.
(Na fotografijama pracijet pre i posle podebljavanja potkolenica i butina vlastitom mašću, dr Violeta Skorobač)
(Bolnica Diona, dr Violeta Skorobač)


Kontakt:
Sazonova 29
11000 Beograd, Srbija      
+381 11 244 3002
+381 11 244 3152
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 


ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne