MRŠAVE BUTINE

Podebljanje unutrašnje strane butina radi se  postavljanjem implantata u unutrašnjost butnog mišića. Glavna indikacija za ovu operaciju je kada pacijentkinja ima veliki prazan prostor između butina kada stoji sastavljenih stopala, te stoga ne može da sa zadovoljstvom nosi mini suknju ili šorts. U jednostavnim slučajevima, dobri rezultatu se mogu postići liposkulpturom, dok je operacija postavljanja implantata efikasnija, posebno kod veoma mršavih osoba koje nemaju dovoljno masnog tkiva koje bi se iskoristilo za presađivanje. Postupak je skoro identičan postavljanju implantata u listove. Rez se pravi sa unutrašnje strane infraglutealne brazde i ostaje nevidljiv.

Intervencija se radi bilo u periduralnoj ili opštoj anesteziji,a može i u lokalnoj sa dobrom analgosedacijom, uz kompletnu pripremu i dobru procenu... U rukama relativno iskusnih hirurga to je rutinska intervencija, ali ako se promaši mesto postavljanja implantata može doći do komplikacija. (na slici dole, pre i posle podebljanje butina, pacijent dr Miodraga Colića)  
  


DEBELE BUTINE I LISTOVI

Predebele potkolenice se tretiraju procesom najfinije liposukcije, liposkulpturom potkolenica, pa čak i članaka. U pitanju je oblikovanje i preoblikovanje potkolenica i listova finim kanilama debljine 2-3 mm koje su savitljive, tako da se može precizno dospeti do željenog mesta i odmah videti kako se smanjuje obim tretirane regije. I posle toga se preporučuje nošenje elastičnih, sunđerastih zavoja kako bi otoci bili što manji i kad god se može, držanje nogu u podignutom položaju. Pacijentkinje često pitaju da li lipuskulptura može da se radi zajedno sa operacijom postavljanja implantata? Odgovor je potvrdan. Kombinacija ove dve metode doprineće da se efikasnije poboljša figura i smanji neželjeno salo koje je inače teško ukloniti sa određenih delova tela.

TANKI LISTOVI

Podebljanje listova je najčešća intervencija koja se radi na donjem delu tela, odnosno nogama. Za tu svrhu koriste se implantati za podebljanje i reoblikovanje potkolenice, odnosno, listova nogu. Implantati za podebljanje listova i natkolenice se osim u estetske, koriste i u funkcionalne svrhe, recimo kod osoba koje su u detinjstvu preležale neku bolest ili prelom i kod kojih je kao posledica ostala nerazvijenija jedna noga, tako da postoji izražena asimetrija.

Implantat se posle neophodnih priprema obavezno stavlja ispod mišićnog omotača (fascije) ili mišića koji čini sam list noge. Koji oblik implantata će se upotrebiti zavisi od toga da li pacijent želi više da podeblja deo potkolenice koji se nalazi bliže kolenu, i u tom slučaju se koriti implantat u obliku izdužene kapljice, ili želi da podebljanje bude ravnomerno celom dužinom lista, i tada se bira vretenasti implantat. Implantati se u potkolenicu, odnosno natkolenicu, ubacuju relativno lako, iako je prostor u koji se smeštaju veoma tesan. Zbog toga, predhodna merenja moraju biti veoma precizna, a veličina implantata odabrana sa puno pažnje. Kada je to dobro urađeno, implantat se ubacuje kroz rez koji se pravi u zadnjoj loži kolena. Taj rez je veličine nekoliko centimetara i ostaje skriven u unutrašnjem prevoju kolena i kao takav se ne vidi.

Posle operacije. Par dana posle interevncije se nosi blago elastični zavoj. Pacijent već sutradan posle operacije može da hoda, iako promenjeni osećaj u nogama u vidu žarenja i peckanja može potrajati i nekoliko meseci. S obzirom da je prostor tesan, implantat vrši određeni pritisak i nozi treba vreme da se na to navikne. Potkolenica je inače deo tela na kome sve produženo i otežano zarasta, pa samim tim i kod ovog tipa operacije. Pacijentkinje koje se podvrgnu ovoj intervenciji odlaze sa preporukom da u prvo vreme što više hodaju na štiklama, jer jači oslonac na prste nego na petu doprinosi da se lakše prebrodi prvi postoperativni period koga mogu pratiti određene senzacije u potkolenci.

     

Na fotografijama: pre i posle podebljanja listova, pacijent dr Miodraga Colića. 



Kontakt:
 www.dr-colic.com 
Surdulička 5
11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3699 800
E-mailOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne