Dr Tamara Maravić, spec.dermatolog, Ordinacija “Dermanova”

Duboki piling i elektroridopunktura

Akne su oboljenje pilosebacealne jedinice i  prvi korak u njihovom lečenju je dermatološki piling. Da li ćemo primeniti mandelični, salicilni, Jessner, kombinaciju različitih supstanci, kao recimo salicilne i azelaične kiseline, resorcinol, zavisi od kliničke slike i iskustva dermatologa.

Neke metode neagresivnog čišćenja kože pokazale su se kao veoma korisne. Dermatološka kućna nega je od presudnog značaja, jer se pre svakog pilinga koža mora pripremiti, a posle tretmana adekvatno negovati. Tretman ožiljaka od akni je teži i zahteva kombinaciju više metoda – duboki piling i elektroridopunktura daju najbolje rezultate.

Dr Nevenka Dokmanović, spec. dermatolog, Ordinacija “SkinMedic”

Medicinski tretman + Clear Light laser

Medicinski tretman akni obuhvata: brosaž kože gelom sa glikolnom kiselinom, enzimski piling lica + vaporizacija i ozoniranje, manuelnu ekstrakciju mitesera, lokalno nanošenje antiseptičkog losiona sa kamforom, masažu lica aktivnim masažnim gelom koji se sastoji iz antisepticke kreme i keratolitičkog losiona. Nanošenje specijalne kombinacije  protivupalnih krema + peel off mandarina maska. Nanošenje intenzivnog antiseptičkog seruma, primena d’Arsonvala. Po potrebi, u tretman se može uključiti i procedura mezoterapije sa imunostimulatorima, kao i jonoforeza.

Laserski tretman akni: Clear Light laser emituje  plavu svetlost koja eliminiše bakterije koje su jedan od uzroka nastanka akni. Princip rada zasniva se na aktiviranju molekula porfirina što dovodi do eliminacije bakterija, kao i do smanjenja upalnih procesa kod akni. Clear Light koristi tehnologiju koja je potpuno novo oruđe u rukama dermatologa, i, koristeći upravo ovaj laser, u veoma kratkom roku dolazi do poboljšanja. Tretman se sprovodi dva puta nedeljno, u seriji od ukupno osam tretmana. Procedura je potpuno bezbolna i bezbedna, pacijent udobno leži na krevetu dvadesetak minuta, dok se na kožu sa aknama emituje plava svetlost. Sve se prati kompjuterski da bi se obezbedio optimalan rezultat. Po završetku tretmana pacijent se vraća normalnim aktivnostima, bez znakova iritacije, crvenila ili oticanja, čak i leti!

Dr Jasmina Vikalo, spec. dermatolog, “AntiAging Centar”

Kombinacija metoda

Lečenje akni mora biti individualno, adaptirano u zavisnosti od težine zapaljenskih promena. Savremene tendencije lečenja svedoče u prilog mikroabrazije kiseonikom, biostimulacije faktorima rasta ćelija dermarolerom, Futur-Teca u

kombinaciji sa hemijskim pilinzima. Piling čistim kiseonikom obavlja se tokom čitave godine kod svih tipova kože uključujući osetljivu kožu sklonu crvenilu i masnu kožu sa aknama. Primenom posebne tehnike za limfnu drenažu, cirkulaciju i eksfolijaciju uklanjaju se mrtve ćelije sa površine kože, čiste se od nečistoća i najmanje pore, uklanjaju komedoni i smiruju akne. Neposredno poboljšanje ogleda se i u izgledu teksture kože, ona postaje blistavija i glatkija.

Futur-Tec predstavlja udruženo delovanje biostimulativnog lasera, ultrazvucnog pilinga i sonoforeze (unošenje u dublje slojeve kože specijalno formulisanog preparata pomoću ultrazvuka). Osim što suzbija zapaljenske procese u koži, podstiče keratolizu i sintezu kolagenih i elastičnih vlakana, tako da se koristi za eliminaciju ožiljaka i fleka kao najčešćih posledica od akni.

Dr Jasmina Kozarev, Ordinacija “Kozarev”

Neablativni laser za teže oblike akni

U zavisnosti od stepena težine oboljenja, za lake oblike akni sa otvorenim i zatvorenim komedonima, preporučujem redovno čišćenje lica prilagođenim micelarnim rastvorima i primenu preparata sa derivatima vitamina A. Za teže oblike akni kombinujem primenu neablativnih lasera, 1064 nm i 660 nm i, po potrebi, antibiotsku terapiju, uz svakodnevnu negu i čiššenje lica sidetima i nealkoholnim losionima.ljene i da hormoni i stres imaju uticj na njihov

Prof. dr Aleksandar Krunić, spec.dermatolog, Čikago-Beograd

Frakcioni tretman RF strujama

Jedan od najuspešnijih tretmana protiv ožiljaka od akni je E-Matrix frakcioni tretman RF strujama. E-Matrix deluje visokofrekventnom naizmeničnom strujom koja formira cikluse u koži, koncentrisane na dermis. To izaziva promenu polarizacije membrane fibroblasta, ćelija koje prozivode kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu, doprinosi povećanju sinteze ovih produkata, koji se, kao što znamo, smanjuju u toku starenja. Neophodan je protokol od 3-6 seansi u razmaku od tri nedelje.
                u

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne