Jedna ili više operacija?
 Da li će se operativna procedura završiti u jednom ili više akata zavisi od motivisanosti i zdravstvenosg stanja pacijanta, kao i od hirurške procene planiranih operativnih zahvata kojima niti jednog momenta ne sme da se dovede u pitanje sigurnosti pacijenta odnosno samog zahvata, ali i postoperativnog tretmana. Kako se radi o iscrpljujućim operativnim zahvatima koji traju i do 10 sati neophodna je vrlo precizna anesteziološka kontrola pacijenta, posebno u prvim danima postoperativnog tretmana koliko i traje hospitalizacija takvih pacijenata. 
Uklanjanjem masnih naslaga bilo liposukcijom bilo odstanjivanjem viška kože i potkožnog masnog tkiva, uklanja se i tzv. vaskularno korito, pri čemu se gubi određena količina krvi pa se kontrolnim pretragama krvi određuje i adekvatna nadoknada tečnosti u organizmu.
Operativni zahvat zahteva vrlo pedantnu tehniku, što je moguće više atraumatsku, sa preciznom hemostazom (zaustavljenjem krvarenja) da bi gubitak tečnosti bio što manji, a rezultat i proces zarastanja rana što uspešniji. Kod jako gojaznih pacijenata velika količina masnog tkiva može da prouzrokuje i usporeno zarastanje tkiva, infekciju koja se rešava redovnim toaletama i aplikacijom antibiotika ali koja, bez obzira na sve, u mnogome usporava postoperativni tok.
Nastavak dijetetskih mera je obavezni deo tretmana, a u zavisnosti od vrste operativnog zahvata sa fizičkim aktivnostima se može  započeti posle 4-6 nedelja. Takođe i nakon učinjenih liposukcija preporučuje i nošenje kompesivnih midera , kombinezona ili pantalona u zavisnosti od učinjenog zahvata u trajanju od šest nedelja.
Preoperativni izgled: prevelike i opuštene grudi, viseći stomak, previše sala
Godinu dana nakon urađene liposukcije, abdominoplastike i redukcije grudi (iz prakse dr Siniše Kojića)
Kontakt:  www.stmedica.com
 Kumodraška 241v, Beograd
Tel. 011/246 06 97

www.stmedica.com
Datum poslednje izmene subota, 11 oktobar 2014 22:28  Autor Dr Siniša Kojić   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne