Neke operacije se mogu raditi istovremeno, ali ne treba uvek odgovoriti na želju pacijenata da odrade više operacija odjednom, pa i da odrade sve "od glave do pete".  Znam i to da postoje operacije koje jednostavno nije moguće ili je veoma rizično uraditi u jednom aktu.

Moj anesteziolog tokom konsultacija o ovakvim operacijama, nakon detaljnog upoznavanja sa zdravstvenim stanjem pacijenta, predlaže obimnost intervencije, uz naglašavanje da se pacijentu mora reći da i u toku intervencije može doći do toga da se planirano u potpunosti ne završi. Evo kako se mogu kombinovati operacije.

 

DOJKE Klasično uvećanje dojki implantatima nije obiman hirurški zahvat, traje oko jedan sat, najčešće uz minimalan gubitak krvi i drugih tečnosti pa se može kombinovati skoro sa svim intervencijama sličnog ranga i obimnosti, poput korekcije nosa ili zatezanja kože stomaka, sa manjom liposukcijom i slično.

Sasvim  je  druga  priča  kada  se  radi o ogromnim dojkama ili vrlo spuštenim dojkama. Takve hirurške intervencije traju i po nekoliko sati i moj savet pacijentima je uglavnom da se na tome i završi i da se druge hirurške intervencije planiraju za neki drugi put. Koncentracija hirurga, takođe, ima svoje granice.

STOMAK. Klasična  redukcija viška kože sa stomaka prilično je zahtevna intervencija  koja podrazumeva skoro dva sata hirurškog rada, pa se može kombinovati sa redukcijom  kože nadlaktice ili natkolenica, liposukcijom natkolenica i kolena ili sa rešavanjem manje opuštenosti dojki koja je kod takvih pacijenata česta.

Ukoliko  je  redukcija viška kože sa rezom po dnu stomaka praćena i obimnim ventralnim  kilama ili dijastazama mišića prednjeg trbušnog zida, pa još i sa manjom pupčanom kilom, takva intervencija je dovoljna sama i ne dozvoljava nikakvu drugu intervenciju.

 

U prilogu je priča o u slikama o pacijentkinji koja je htela da dotera telo "od glave do pete", jer je dve godine ranije smršala sa 106 na 54 kilograma. Predložili smo joj korekciju u tri akta, i evo kako je to izgledalo.


 

I AKT: Podizanje i povećanje grudi i odstranjivanje viška kože sa nadlaktice.

 
 

II AKT - zatezanje stomaka i natkolenica sa preponama.

III AKT - lifting zadnjice. Fotografije su prikaz pacijentkinje dr Milomira Gačevića iz bolnice ADONIS.
Kontakt telefon: 011/3542 785 i 064/404 564

 


 

 

 

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne