Kada kažemo redukcija kože, to zvuci prilično jednostavno - odstrani se višak  kože, pažljivo se zašije i gotovo. Medutim, nije tako. U ovim slučajevima potrebne su izuzetno dobre pripreme i određeni uslovi među kojima je i taj da BMI
(body mass index)  mora da bude manji od 30 i da pacijent bar šest meseci ima stabilnu telesnu težinu.

PRIPREME. Koliko je važna operacija, toliko su važne i pripreme i postoperativni tok. Čak i kada se operacija tehnički izvede na najbolji mogući način, u ranom i kasnom postoperativnom toku mogu da nastupe komplikacije i zato je važno da pacijent bude adekvatno pripremljen.              

Nekoliko nedelja pred operaciju, pacijentu se uzima njegova krv, koja se obradi, spakuje i čuva za operaciju i period posle nje. Dobra krvna slika je veoma važna za uspeh ove operacije. Proteini moraju da budu dobri da bi rane mogle dobro da zarastu. Dužina postoperativnih ožiljaka ponekad dostiže 1,5-2 metra i zato krv koja se izgubi tokom operacije mora da se nadoknadi odmah kako bi rane mogle pravilno da zarastu.

TOK OPERACIJE. Operacija se najčešće radi u dva akta kako bi se donekle smanjio atak na organizam. Prvi akt se radi dok je pacijent položen na stomak - pravi se rez u predelu pojasa i uklanja se višak kože sa strane i donjeg dela leđa, a u istom aktu se radi i gluteus (zadnjica) koja se podiže ubacivanjem režnjeva vlastitog tkiva. Nakon toga se pacijent postavlja na leđa i „kecelja“ od prednjeg trbušnog zida se uklanja, a potom se pristupa korekcijama na unutrašnjim stranama butina gde se obično nalazi veliki višak kože, uz liposukciju zaostalih delova masnog tkiva, oblikovanje potkolenice, bokova…

To je, uglavnom, prvi deo operacije i on može da traje 7-8 sati.

Kada se pacijent oporavi od ove operacije i kada rane dovoljno zarastu, može da se pristupi drugom delu operacije i tada može da se radi brahioplastika, odnosno redukcija viškova kože na nadlakticama. Kako su tim pacijentkinjama najčešće opuštene i grudi, moguće je da se tada uradi njihovo podizanje, uz istovremeno popunjavanje i povećanje volumena, kao i određene sekundarne korekcije sitnih nepravilnosti koje zaostanu posle prve operacije. U pitanju je velika intevencija tokom koje ne može sve biti odjednom idealno.

POSTOPERATIVNI TOK je veoma bitan i zato pacijent ostaje po nekoliko dana, pa i celu nedelju u bolnici, gde je pod neprekidnim monitoringom.

    
   
 

Na fotografijama "Total Body Lift " urađen u bolnici Colić:

Pre intervencije (slike GORE), godinu dana posle (slike DOLE)
 

                                

Izgled ruku pre i posle brahioplastike.Kontakt:
www.dr-colic.com 
Surdulička 5
11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3699 800
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne