Fleke možemo “zaraditi” sa 20, 30, 50... godina

Mladi fleke najčešće dobijaju na mestu ožiljaka od akni, trudnice usled hormonskih promena, žene starije od 40 godina zbog promena koje donosi menopauza i prirodni procesi starenja kože.

Fleke su postale novi, najveći problem starenja, i gotovo potisnule bore. Procenjuje se da će prodaja preparata protiv fleka u svetu do sledeće godine dostići 10 milijardi dolara!
“Kada se jednom pojave fleke, snovi o porcelanskom tenu zaista postaju samo snovi. Hiperpigmentacije su u pravom smislu te reči, tvrdoglave. Zapravo, one predstavljaju jedan od najvećih izazova sa kojim se dermatolozi suočavaju danas" – kažu u Eucerinu, lasnirajući novu liniju preparata protiv fleka, Even Brighter Clinical, sa aktivnom supstancom koja se u njihovim istraživanjima pokazala najjačim izbeljivačem, B-rezorcinolom.

Ali, da bismo shvatili kako deluje ova supstanca, hajde da se podsetimo kako nastaju fleke.

Melanociti su ćelije kože koje luče melanin, pigment koji daje koži boju, i štiti od UV zraka.

Upravo UV zračenje je i najjači uzročnik poremećaja u lučenju melanina, i stvaranja hiperpigmentacija (fleka), pa su sunčane fleke (lentigines solares), uz one staračke (lentigines seniles), i najčešće. Ali jaki okidači fleka  su i hormonski disbalans u organizmu, i upalni procesi u koži. Zato se fleke i javljaju tako često baš na mestu gde su takvi upalni procesi bili – na mestu ožiljaka.

Eucerin formula za rešenje fleka zasniva se na par ključnin sastojaka i u par koraka:

1. Spreči stvaranje melanina na mestu gde on nastaje:  B-rezorcinol prekida proizvodnju melanina, čak i u veoma niskoj koncentraciji, tako što reguliše aktivnost enzima tirozinaze i TRP-1 (enzima neophodnih za stvaranje melanina). Kada se ne stvara novi melanin, ćelije kože koje grade fleke otpadaju sa površine u procesu prirodne obnove, i ispod njih se pojavljuje svetlija koža.

2. Nadoknaditi zaštitu koju melanin obezbeđuje koži u zaštiti od sunca: gliciretinska kiselina – dobijena iz korena sladića - pomaže u obnavljanju oštećenja ćelija kože prouzrokovanih UV zračenjem, i štiti kožu od oksidativnog stresa. Dnevna krema sadrži i visok zaštitni faktor, SPF 35.

Naravno da su dnevna i noćna krema iz linije Even Bright Clinical formulisane i za optimalnu hidrataciju kože, osetljiva koža ih dobro podnosi, a ono bezbedne su i za trudnice, što je dobra vest jer je koža u trudnoći veoma podložna flekama.

Liniju Even Brighter Clinical čine dnevna, noćna krema, i korektor koji se nanosi direktno na fleke.

Eucerin ovom linijom obećava vidno smanjenje fleka za 4 nedelje.
Fotografije: Eucerin


 

 

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne