Najčešća zabluda pacijenata je da se zubnim nadoknadama vraća samo estetika osmeha. Malo svesniji i „iskusniji, npr. oni koji su prošli kroz protetsku sanaciju bočne krezubosti implantima dobili su komfor pri funkciji i generalni boljitak u kvalitetu života, barem onog dela koji se tiče usta i zuba.

Šta možemo da učinimo da izgledate mlađe i da povratite nekadašnju fizionomiju?
Za vraćanje starog sjaja i blistavog osmeha da li uraditi samo beljenje, restauraciju kompozitnim materijalom ili možda keramičke fasete? Kod veće krezubosti, verovatno prvo dobar profesionalni higijenski tretman. Ukoliko je došlo do značajne migracije zuba, specijalista ortodont će ih na najneinvazivniji način vratiti na njihovo mesto. Potom će se posle konsultacija i dodatnih analiza odlučiti o nadoknadama zuba mostovima ili implantima. Kod obimnih destrukcija hirurg će povećati volumen kosti koja daje potporu usnama i obrazima. Krune se potom izrađuju da bi dale izgubljenu bočnu potporu i visinu zagrižaja i funkciju u žvakanju i fonetici, a u estetskoj regiji i potporu usnama i zavodljiv osmeh.
Rezultati su, uz dobro održavanje, dugotrajni.

Na fotografijama dole: pacijentkinja dr Igora Ristića, pre i posle "podmlađivanja" osmeha, kombinacijom stomatoloških procedura.

  


Bez ambicije da dokažem da je stomatološki zahvat zamena za plastično-rekonstruktivnu hiruršku intervenciju ili da pravim njihovu komparaciju, želja mi je da pacijentima proširim fokus razmišljanja o problemima koji nastaju gubitkom zuba. Najčešće pacijenti po završetku stomatološkog tretmana odlaze na korekcije na drugim delovima lica.

www.drristic.com 
Cvijićeva 38
Beograd
Tel.+381 11 2766 992
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


 
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne