Da li vam se nekada desilo da igrom slučaja, pred neki važan događaj ili sastanak, polomite zub. Mnogi bi u tom trenutku pomislili na dug period rekonstrukcije oštećenog zuba, na više poseta stomatologu, itd. U stomatološkoj ordinaciji „Barjaktarević” može se dobiti rekonstruisan zub, na kvalitetan način, u jednoj poseti, za samo jedan sat.

Evo primera.

Obratila nam se pacijentkinja koja je slomila desni centralni sekutić, dok se na levom centralnom sekutiću nalazila stara kompozitna plomba. Nakon detaljnog kliničkog i radiografskog ispitivanja, pacijentkinji je predložena rekonstrukcija oštećenog, kao i susednog zuba fasetama izrađenih CadCam tehnologijom.

Pošto su zubi pripremljeni za prihvatanje ove vrste protetske nadoknade, uzet je takozvani optički otisak koji je u poređenju sa klasičnim otiskivanjem zuba i vilica daleko komforniji za pacijenta. Na osnovu dobijenog virtuelnog modela, u posebnom softveru se dizajnira željena nadoknada. Po završetku dizajniranja iz predviđenih blokova keramike se iseca faseta koja se cementira, i to sve u jednoj poseti stomatologu.

Čitava procedura od dijagnosticiranja problema do završene rekonstrukcije oba zuba i još jednog zadovoljnog pacijenta trajala je nešto više od jedan sat.
Na fotografiji je prikaz ovog rada.  


barjaktarevicstomatologija.com

Bulevar Kralja Aleksandra 32

Phone: +381 11 32 22 425

Mobile: +381 11 32 32 173

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne