Jedna mlada žena došla je u Centar za dentalnu estetiku i implantologiju sa željom da reši svoj estetski problem ,,kratkih i pojedenih” zuba.

 
Fotografije pacijentkinje pre i posle korekcije u Centru za dentalnu estetiku i implantologiju
 

Planiranje rada započeli smo izradom foto i video protokola koji pomaže u analizi vidljivog dela osmeha i uspostavljanju prirodnih proporcija zuba koji su u skladu sa likom pacijenta. Uz pomoć kompjuterizovane analize i primene DSD (Digital Smile Design) protokola, izrađujemo voštanu maketu budućih zubnih lukova. Posebnim postupkom ta maketa se prenosi u usta pacijenta posle čega smo u stanju da procenimo zamišljene proporcije, napravimo set novih fotografija, ocenimo fonetiku pacijenta i odnos zamišljenog oblika budućih zuba prema referentnim ravnima lica (oči, obrve, sredina lica...), donjoj usni, uglovima usana i njihov sveukupni uticaj na opštu harmonju zubnog niza sa likom pacijenta. Ova faza omogućava nam da i pacijent učestvuje u dizajnu svog osmeha.

Nekada su nam fotografije iz ranije mladosti pacijenta od velike koristi, a često smo sami, uz konsultaciju sa pacijentom, prinuđeni da takvu harmoniju kreiramo.

Takva analiza omogućila nam je i da se odlučimo za kliničko produženje krunica zuba u cilju postizanja prirodnih proporcija i pozicija zuba. Bez toga budući zubi bili bi ili ponovo kratki ili suviše spušteni!

Na mestu nedostajućih donjih bočnih zuba ugrađena su dva implantata. Za vreme perioda oseointegracije i zarastanja desni, posle parodontalne hirurgije, pacijentkinja je dobila privremene krunice napravljene prema dogovorenom obliku budućih trajnih krunica i prema definisanoj novoj visini zagrižaja. Taj period je omogućio potpunu neuromuskularnu adaptaciju na tu visinu.

Gornji zubni niz rekonstruisan je uz pomoć šest bezmetalnih E-Max solo krunica u frontu i šest metalo-keramičkih solo krunica u bočnoj regiji, a donji zubi u bočnom segmentu metalo-keramičkim krunicama na zubima i implantatima, a u frontalnom fasetama od E-Max keramike. Preparacija za fasete bila je minimalno invazivna, sa očuvanjem zdrave zubne supstance.

 

I na kraju...

Završena estetsko-funkcionalna rekonstrukcija je na najbolji način rehabilitovala pacijentkinju! Osmehu nismo dali samo novu estetsku vrednost, već je i podizanje zagrižaja sveukupno korigovalo profil pacijenta i dalo mu novi, mlađi izraz.


Centar za dentalnu estetiku i implantologiju - CDEI
Beograd, Cvijićeva 38
011/ 2766 992
060 3368 478
mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.drristic.com 

 

 
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne