shutterstock_44873551web.jpg

Nedostatak kose, kao jednog od simbola lepote, može prouzrokovati psihološke, socijalne, ali i medicinske probleme. Na koži glave imamo oko 100.000 dlaka, a svaka od njih ima svoj životni vek koji se sastoji iz tri sukcesivne faze. Anagena faza je faza rasta i traje 3-6 godina, u ovoj fazi je 90 odsto dlaka. Katagena faza je faza mirovanja, traje oko dve nedelje i u ovoj fazi se nalazi jedan odsto dlaka. Nakon toga nastaje faza ispadanja ili telogena faza, traje oko tri meseca, i u ovoj fazi je devet odsto dlaka.

Proces ispadanja dlake naziva se effluvium, a kao rezultat može nastati alopecija (ćelavost). Telogeni effluvium predstavlja difuzno i reverzibilno ispadanje kose. Nastaje kao posledica više od tridesetak medicinskih i nemedicinskih razloga. Da bismo sprečili da ovo stanje pređe u hronično, i  zbog stimulacije rasta novih dlaka,  revitalizacije postojećih i novoformiranih vlasi, potrebno je primeniti adekvatnu terapiju.

 

Lokalna terapija, laser i LED tehnologija

U lokalnoj terapiji primenjuju se biostimulativni šamponi, losioni, serumi i ampule, sa aktivnim materijama poput alge auxine tricogene, maslačka, koprive, hajdučke trave, pšenice, kompleksi vitamina B, E, amino-kiseline i minerali... Pored lokalne terapije, za proces stimulisanja rasta koristi se laser i LED tehnologija. U opštoj terapiji takođe se mogu primeniti vitamini, minerali i drugi dijetetski suplementi.

Mezoterapija brza i efikasna

Mezoterapija podrazumeva unošenje aktivnih materija u dublje slojeve kože radi sprečavanja daljeg opadanja kose, poboljšanja kvaliteta već postojeće i stimulacije rasta nove kose. Stimulacijom keratinocita na veću produkciju keratina, prečnik dlake se povećava, pa se povećava i gustina kose. S druge strane, ako je mezoterapija praćena i laserskom ili LED biostimulacijom, onda i mitohondrije preko ovih punjača dobijaju energiju potrebnu za normalan metabolizam dlake. U ovako stvorenim idealnim uslovima (higijena + hrana + energija + zaštita), sav vitalni potencijal kapilicijuma biva aktiviran u cilju stvaranja idealne dlake koja se razlikuje od dlake do dlake, od pacijenta do pacijenta, u zavisnosti od skenerskopskog nalaza na početku terapije.

dr-vais-pre-i-posle-mezoterapija-kosa.jpg


                                     Rezultati postignuti mezoterapijom u Dr VAIS centru


Kod atrofičnih i cikotricijalnih, tj. ožiljnih alopecija, gde je došlo do odumiranja korena dlake, ponovni rast dlake nije moguć nikakvim medikamentozno-fizikalnim procedurama.


Prednost ove metode se ogleda u tome što se, za razliku od drugih klasičnih medicinskih tretmana, koriste male doze lekovitih, jako koncentrovanih koktela, neželjena dejstva se smatraju nepostojećim, uz istovremeno brz i dobar efekat. Tretmani se mogu raditi jednom nedeljno, jednom na 15 dana ili jednom mesečno. Rezultati su brzi i efikasni.dr-vais-pre-i-posle-mezoterapija-kosa-2.jpg
                                                 Rezultati postignuti mezoterapijom u Dr VAIS centruSKENERSKOP-SMP NEZAMENJIV KOD ODREĐIVANJA TERAPIJE

Kad je reč o lečenju alopecije, kapilitologija, kao nova grana medicine koja se bavi problemima kapilicijuma, ovom problemu prilazi na jedan sasvim nov i profesionalan medicinski način. Za razliku od mikrokamere, koja se najčešće koristi u apotekama i služi za posmatranje površine kože, SKENERSKOP-SMP je savremeni dijagnostički aparat kojim se vrši, ne samo površinsko, već i dubinsko posmatranje struktura kože i kose, kao i precizna procentualna analiza masnoće, hidratacije i pigmentacije. Na osnovu toga se u Dr VAIS centrima određuje adekvatna terapija u Dr VAIS centru i kod kuće.

dr-vais-skeneroskop.jpg

                                     Skeneroskopski nalaz i skeneroskop Dr VAIS centra

DR VAIS BEOGRAD
Generala Pavla Jurišića Šturma 8b (nekadašnja Veljka Lukića Kurjaka),

+381(11) 36-76-103
+381 (0)64 27 03 640
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
Joomla SEF URLs by Artio
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne