NE za silikon

Silikoni su popularni u preparatima za negu kose, jer olakšavaju češljanje, pojačavjuu punoću kose (čuveni "volumen"), i daju joj sjaj. Kosa je u kratkom roku naizgled oporavljena, ali tokom vremena, kosa postaje ravna i mrtva. Silikon je za jednokratnu upotrebu, i sjajan je za instant efekat. Ipak, dugotrajnom upotrebom preparata koji sadrže silikon, obložena vlas prestaje da "diše" i postaje sve slabija.

Bez silikona je BioKap Balzam za farbanu kosu, takođe bez parabena i sulfata. Olakšava raščešljavanje i umanjuje elektricitet, sa eteričnim uljima ruzmarina i eukaliptusa.
DA za keratin

Phytokeratine sprej sadrži 100% botanički keratin, koji pomaže vlasima da obnove svoju strukturu, a hijaluronska kiselina koja prodire u vlakna dlake čuva vlagu, pa je kosa dobro hidrirana i otpornija već posle nekoliko dana. Idealan je za zaštitu kose od toplote bilo da je reč o feniranju, ili o suncu. Nanesen na opranu, vlažnu kosu, olakšava formiranje frizure.


DA za kofein
Hronična forma opadanja kose izazvana je mnogobrojnim stres faktorima; bilo da su to metaboličke promene u organizmu, ili hormonalni stres, a na kosu loše može delovati i upotreba nekih lekova. U svim ovim slučajevima, koren dlake ne dobija dovoljno ni hrane ni energije.

Plantur 21 je ciljani odgovor na ovakve probleme: nutri-kofeinski kompleks u ovom šamponu obezbedđuje korenu dlake energetske i hranljive rezerve spolj pa dlaka može, neometana stres fakotima da raste. Kofein daje energiju, biotin, cink, magnezijum i kalcijum hranu.


DA za žitarice

Žitarice su odličan biljni izbor za kosu, jer odlično korespondira sa kosom: žitarice imaju hranljive, zaštitne i obnavljajuće supstance koje koren dlake i vlas mogu lako da iskoriste.

Weleda Šampon od ovsa namenjen je oštećenoj, iskrzanoj kosi. Obnavljajuće supstance iz ovsa namenjene su zaštiti kose od spoljnih uticaja.  


NE za sulfate

Volite kad šampon jako peni i intenzivno miriše? Vaša kosa to, ipak, ne voli. Surfuktanti su peneće supstance koje značajno mogu da isuše skalp i dugoročno oštete kosu. Najpoznatiji je natrijum lauril sulfat (oznaka za njega na pakovanju je SLS - sodium lauryl sufate) - koji efikasno čisti masnoće sa kože, ali - suviše efikasno, pa pritom odstranjuje svu prirodnu  zaštitu, oslabljuje kosu i iritira vlasište i oči. 

Vichy je kreirao svoj prvi šampon bez sulfata, za osteljivu kožu glave, i dodao mu umirujuće sastojke iz kamilice i centele, uz Vichy termalnu vodu.

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne