Kavitacija je jedini nehirurški neinvazivni postupak kada se dejstvom niskofrekventnog ultrazvučnog talasa selektivno razbijaju masne ćelije. Oslobođena mast se u obliku triglicerida izliva u međućelijski prostor, gde se pod dejstvom enzima razgrađuje u glicerol i jednostavne masne kiseline. Glicerol je izvor energije, dok se masne kiseline razgrađuju u jetri, kao i sve druge jednostavne masne kiseline, uključujući i one iz hrane
Kavitacija ne zahteva posebnu pripremu.
Obično se tokom jedne terapije tretira jedan deo tela (npr. samo trbuh, noge ili zadnjica) i ta procedura traje 20-40 minuta, u zavisnosti od površine tretiranog dela i debljine masnih naslaga. Za postizanje vidnih rezultata preporučuje se 3-6 terapija u razmacima od nedelju dana. Terapiju je moguće produžiti dok se ne postigne željeni rezultat.


Primeri kavitacije iz prakse dr Olivere Partonjić Lazović: na levoj slici, desna noga je tretirana a leva nija, na desnoj slici, desna strana je tretirana kavitacijom 20 minuta, a leva nije.

Dodatne terapije nisu neophodne, ali se preporučuje terapija vakuumom ili limfna drenaža koje pospešuju protok oslobođenih masti i doprinose elastičnosti kože.
Primer pre i posle kavitacija

Obim tretiranog dela smanji se od 3 do 8 cm u većini slučajeva, već nakon prve terapije. Svaka sledeća terapija dovodi do dodatnog smanjenja obima za još nekoliko centimetara. 


 Kontakt
OPAL
Bulevar Kralja Aleksandra 280
Beograd
Tel: +381 11 38 08 309
www.opal.rs

 

 
Autor Dr Olivera Partonjić Lazović   Štampa
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne