Žene uočavaju promene na kapcima ranije, naročito pri otežanom nanošenju  šminke.

Naravno, ni muškarci nisu pošteđeni, pa se kod njih već u ranim tridesetim godinama na kapcima mogu videti prvi znaci starenja. Oči su najizražajniji i najindividualniji deo lica, a promene kao što su umor, neraspoloženje i starenje često se opažaju najpre na očnim kapcima.

Najčešće se javljaju u obliku naborane i viseće kože gornjih kapaka ili izbočenja masnog tkiva kao visećih jastučića na donjim kapcima. Uzroci su u gubitku elastičnosti i čvrstoće kože i mišićnog sloja kapaka pa se masni jastučići lakše izbočuju. 

Blefaropastika kojom se koriguju gornji i donji kapci najčeše se izvodi kod pacijenata  u  ranim četrdesetim, kada počinju i prvi znaci starenja u području oko očiju (iako se masni jastučići na donjim kapcima ponekad javljaju i kod mlađih osoba kao urođena deformacija). Rezultati ovog zahvata su impresivni jer se pacijenti rešavaju podbulog izgleda lica koji se često pogrešno pripisuje nekoj bolesti.

Korekcija kapaka može se raditi samo na gornjim ili donjim kapcima ili istovremeno na  oba u zavisnosti od specifičnosti problema.

Rez radiotalasima

Novije tehnike sprovođenja zahvata instrumentima za operisanje radio-talasnom energijom dodatno estetski poboljšavaju  rezultate i manje traumatiziraju tkivo tokom operacije. Operacijom se odstrani višak kože i masnog tkiva koje se izbočuje.


Blefaroplastika se dobro podnosi

Blefaroplastika je dobro podnošljiv ambulantni zahvat i najčešća estetska operacija kod žena i muškaraca. Ožiljak na gornjim kapcima smešten je u brazdi kapka i vrlo je teško primetan. Nakon nekoliko meseci on izbledi, a za nekoliko godina postaje skoro nevidljiv.Potrebno je istaći da korekcija kapaka nema uticaj na oštrinu vida. Može se kombinovati i sa drugim zahvatima na licu kao što  su  fejs  lifting,  podizanje  obrva  i  čela  ili  uklanjanje  bora oko  očiju  posebnim  injekcijama  u  potkožne  mišiće  oko  oka.

Operacija kapaka je trajni zahvat i veoma retko ga je potrebno ponavljati.  Sitne  dorade  u svrhu osvežavanja izgleda moguće je učiniti nakon više godina od prvog zahvata.
Savetujem oprez prilikom operacija jer se i kod najiskusnijih hirurga može pojaviti 
neki problem. Autoimune bolesti, bolesti štitne žlezde itekako imaju uticaj na postoperativni oporavak i pojavu komplikacija.
 
(Na fotografijama pacijentkinja dr Milomira Gačevića, bolnica Adonis)


www.bolnica-adonis.co.rs

 

 
www.bolnica-adonis.co.rs
Trebevicka 15
Beograd
Tel:+381 11 3542 785
Mob:+381 62 404 564
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Trebevicka 15
Beograd
Tel:+381 11 3542 785
Mob:+381 62 404 564
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne