Tretman celulita aparatom Ultracontour, bas kao i tretman protiv masnih naslaga koji sam vec iskusila, nije neprijatan ali dugo traje. Iskreno, dosadan je. To je, ujedno, i jedina “neprijatnost”.

Sat i po do dva leškarenja dok terapeut prelazi po koži aparatom. Osim toga, za smanjenje obima bilo je potrebno od tri do šest tretmana, za celulit se radi i do devet tretmana.Dok se kod skidanja masnih naslaga rezultat meri centimetrima, ovde nema merenja. Rezultat cu videti licno cemu se unapred radujem: lakše mi je da prihvatim broj vece farmerke nego celulitom naboranu

kožu. Buduci da me je ovaj ženski estetski neprijatelj broj jedan “napao” od pre nekoliko godina, ocito je hormonskog porekla, pa sam realna: ne ocekujem da nestane, ali ocekujem znatno poboljšanje. A obecavam sebi i da cu redovnije vežbati, piti puno tecnosti, i raditi sve ono što smo sebi skloni neoprezno

da obecamo. Bicu kao nova, odnosno kao pre 10 godina, obecavam sebi... Ili bar, pre pet.

 Dijagnoza: Celulit II stepena

Dr Aleksandra Petrovic, iz LDI Centra, pregleda stanje moje kože i na regiju butina nanosi mi gel koji služi kao provodnik. Spravicom nalik na kompjuterskog miša (transduser) prelazi preko gela, deo po deo. Zvuk sa aparata oznacava da treba da premesti sondu na drugo mesto. Tako nekih 20 minuta. Potom još toliko, isti postupak na zadnjem delu nogu. Sreca je da je Aleksandra puna života i komunikativna, pa vreme brže prolazi. Nakon ultrazvuka, objašnjava mi, masne celije su razbijene, pa je neophodno primeniti stimulaciju limfne drenaže kako bi se ova masnoca izlucila kroz limfotok. Aleksandra nanosi novi gel i stavlja posebne sonde koje treba da snažno podstaknu limfnu drenažu. Još 20 minuta mirovanja i – kraj.

 Prvi rezultati

Posle prvog tretmana moja koža je bila glatka, ali celulit je bio i dalje upadljiv, samo ga je na zoni iznad kolena bilo malo manje. Nakon tri tretmana primetila sam da je koža znatno ravnija. Kada prekrstim noge, koža na butinama se više ne “mreška” kao ranije. Treba da uradim još šest tretmana. Ako bude išlo ovim ritmom bice stvarno sjajno.

 Kako deluje aparat

Aleksandra mi, dok radi, objašnjava: ultrazvuk posebne frekvencije usmerava se ka koži, do dubine na kojoj se nalaze masne celije, razbija njihovu membranu, a oslobodena mast, u drugom delu tretmana, ultrazvucno indukovanom limfnom drenažom izbacuje se iz organizma.

Treba napomenuti i to da ovaj ultrazvuk nije medicinski, a domet njegovog dejstva je ogranicen na osam do 11 mm u dubinu, kada se tretiraju masne naslage, odnosno pet mm kada se tretira celulit, koji je bliže površini kože.

Limfna drenaža je upravo ono što ovaj tretman razlikuje od slicnih tretmana koji razbijanju masne naslage, i njegova velika prednost. Organizam nije u stanju da brzo izbaci višak masti koja se izlije iz celija, pa deo nje mogu ponovo apsorbovati druge masne celije u okruženju. Uz snažan podsticaj

drenaži, mast se izbacuje putem limfotoka, a dobija se i produženi efekat.

 Rezultati

Prilikom tretmana masti, ocekivani rezultat je, u proseku, jedan centimetar manje za tretman. Radi se od cetiri do šest tretmana.

– Uprkos tome što je rezultat evidentan, nerado govorimo o broju centimetara iz dva razloga. Prvo, nikada ne možemo biti sigurni da smo obim butine izmerili na istom mestu tokom više tretmana. Drugo, ne možemo da kontrolišemo pacijenta kod kuce, njegov režim ishrane i ponašanja. Zato govorimo o centimetru do centimetru i po, u toku jednog tretmana, jer to možemo precizno da izmerimo, buduci da olovkom zabeležimo mesto merenja pre i posle tretmana – kaže nam dr Aleksandra. – Naša iskustva posle ovogodišnje sezone, medutim, pokazuju da disciplinovani pacijenti “izgube” jedan konfekcijski broj nakon serije tretmana.

Šta podrazumeva disciplina? Od pacijenata se ne traži nikakva striktna dijeta, ali im se preporucuje da unose više od dva litra vode, zbog bolje drenaže, i da dnevnu kolicinu hrane podele na pet manjih obroka, kako bi se podstakao metabolizam. Fizicka aktivnost je važna, ali je za ubrzanje drenaže dovoljno pola sata kontinuiranog hoda, svakog dana.

 Šta vas ocekuje kada dodete na tretman

Pri prvom dolasku u LDI (LaserDerm International) centar moracete da popunite opširan upitnik o zdravstvenom stanju, lekovima koje uzimate i kozmetickim preparatima koje koristite. Tretman se ne radi kod osoba koje imaju hronicne bolesti, akutna stanja ili metalne proteze u telu. Sa terapeutom cete

se dogovoriti o zoni koju ce tretirati i problemu: višak masnih naslaga ili celulit. Ako želite da radite oba tretmana najpre se rade masne naslage, smeštene u dubljim slojevima kože, a nakon toga serija protiv celulita.

Rezultati su individualni, a, osim od vaše konstitucije, starosti i metabolizma, zavisice i od nacina ishrane i života tokom i nakon tretmana. Nakon serije od tri tretmana pravi se pauza od najmanje dve nedelje do mesec dana, kako bi podstaknuta drenaža izbacila masnocu iz organizma. Nakon šest tretmana pravi se pauza od tri do šest meseci. Celulit se radi u seriji do devet tretmana.

Tretirane regije su uvek one koje odaberete, a rade se pojedinacno: butine s “jahacim pantalonama”, zadnjica ili stomak, a mogu se raditi i listovi na nogama, podvaljak ili ruke.

Kod tretmana ruku ili podbratka treba voditi racuna o tome da li je problem samo višak masti ili i opuštena koža. Ultracontour ne tretira opuštenu kožu.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne