Svake godine pred leto, ponovo postane aktuelan problema celulita i masnih naslaga,

a želja da ih se rešimo što pre logicno nas navodi da se opredelimo za tretmane koji nude najubedljivije i najbrže rezultate. Uvek sam bila veoma skepticna prema “brzo-lako-bezbolno” metodama, koje obecavaju cuda preko noci, a ne zovu se liposukcija.

Znam da se centimetri efikasno skidaju samo kombinacijom tretmana, dijeta i znojenja u fitnes sali. Zato sam odlucila da isprobam jedan od tih “cudesnih” tretmana.

Evo kako je to izgledalo...

ŠTA SAM ZNALA PRE TRETMANA?

Ono što sam znala o Ultracontour liftu (U liftu) baziralo se na tekstovima objavljenim u našem casopisu, plus informacije koje sam cula na promotivnom predstavljanju aparata. Znala sam da se taj tretman u svetu radi vec nekoliko godina, uz obecanje odmah vidljivih rezultata u skidanju masnih naslaga. Promotivni tekstovi su objasnili da se tretman zasniva na razbijanju masnih celija ultrazvukom, ali da aparat kojim se to radi (francuski) ima i mogucnost da podstice limfnu drenažu koja sprecava da se

tako rastopljena masnoca apsorbuje u druge masne celije ili da podigne holesterol u krvi. Što se tice efekata obecanje je – pet do osam centimetara, za cetiri do šest tretmana, a rezultati vidljivi odmah posle prvog! Nestanak gotovo jednog kilograma masti!

Bio je to pravi izazov za testiranje! Krenula sam da probam taj “cudesni” tretman, “nehiruršku liposukciju” sa odmah vidljivim rezultatom... Izbor je pao na Dermatološko laserski centar LDI u Beogradu.

 PRVI DOLAZAK

Pri samom dolasku u LDI (LaserDerm International) centar dobijam da popunim opširan upitnik o svom zdravstvenom stanju, lekovima koje uzimam i kozmetici koju koristim, što je obavezno pre bilo kog tretmana. Nakon toga, dogovaramo se da mi Ultracontour aparatom urade lift butina i “jahacih pantalona”,

što je samo lepši izraz za one ružne “jastucice” koji nastaju od mnogo sedenja. Ljiljana, koja ce mi raditi tretman, upravo na tom, najširem delu, uzima “meru”: 56 cm na desnoj, 55,5 na levoj butini. Dešnjakinja sam, pa je razlika normalna. S uzdahom konstatujem da mi je u nekim davnim godinama

struk bio tek par centimetara širi.

Na mestu gde je postavila santimetar traku, Ljiljana flomasterom povlaci linije na koži, kako bi me nakon tretmana izmerila na istom mestu. Da bude pošteno. Sledi fotografisanje iz raznih uglova, da se vidi kako sam izgledala PRE, a kako cu izgledati POSLE (te fotografije necete videti, pa cete morati da mi verujete na rec). Udobno me smestaju na kozmeticki krevet, podižu naslon po mojoj volji, donose gomilu casopisa (“Estetika” na vrhu gomile!) i pocinje.

 TOK TRETMANA

Ljiljana mi na gornji deo nogu nanosi gel koji služi kao provodnik. Ukljucuje aparat i sondom prelazi preko gela, deo po deo. Svaki “biiip” zvuk sa aparata, znaci da treba da premesti sondu na drugo mesto. Tako nekih 20 minuta. Potom još toliko, isti postupak na zadnjem delu nogu, dok ležim na stomaku ili boku.

Jasno mi je zašto donose onolike casopise i ugadaju: to traje, traje, i traje... Ako ste osoba od akcije, siti cete se nadosadivati.

- Završili smo sa ultrazvukom - napokon kaže. - Masne celije su razbijene, sada treba svu masnocu izlivenu iz njih izbaciti iz organizma putem limfotoka, koji je svojevrstan cistac organizma.

Nanosi mi novi gel i stavlja posebne sonde cije je funkcija da snažno podstaknu limfnu drenažu tretirane regije. To znaci još 20 minuta mirovanja. I tu je kraj. Ustajem da se izmerim. Ljiljana, po crtama koje je povukla pre tretmana, postavlja traku na isto mesto: desna noga 54,5 centimatra, leva 54!? Nemoguce. Za samo sat vremena dremuckanja i citanja novina? Ipak, merenje deluje korektno, traka nije prezategnuta. Smeškam se, ali odlucujem da se sledeci put izmerim i kod kuce, što je sigurno, sigurno.

 REZULTATI

Kako god da sam merena, licno ili u LDI centru, rezultat je sledeci: posle treceg tretmana, koliko sam stigla da uradim pre izlaska ovog broja “Estetike”, obim svake butine smanjen je za oko 3,5 do 4 cm. Vidljivo na farmerkama, suknjama, osecaju izvesne lakoce u nogama.

Ostaje da uradim još jedan tretman, preporucen za optimalne rezultate, i da sacekam i vidim koliko su rezultati trajni.

Tokom tretmana Ultracontour Lift nisam radila nijedan drugi tretman niti masaže, nisam koristila kozmeticke preparate za otklanjanje celulita, nisam držala dijetu, išla sam na fitnes redovnim ritmom, dva puta nedeljno, kao i obicno. Cak nisam ni poslušala savet da unesem dosta više tecnosti – ili barem ne mnogo više.

OBECANJA – REZULTATI

Obecanje br. 1: “U proseku, vecina osoba može da ocekuje smanjenje obima do 1 cm u butinama i do 2 cm u obimu stomaka, vec nakon prvog tretmana. Kod vecine pacijenata se postiže smanjenje od 5 do 8 cm u obimu struka posle 4 do 6 tretmana, ako se oni rade u kontinuitetu svake nedelje”.

Istina: Tacno, rezultati se vide vec posle prvog tretmana i nastavljaju da se akumuliraju posle svakog sledeceg, premda ne uvek u istom ritmu.

 Obecanje br. 2: “Ultracontour je neinvazivna alternativa liposukciji, tretman je brz, bezbolan i bezbedan”.

Istina: Iako o liposukciji jedino znam iz razgovora sa estetskim hirurzima koji je izvode i svedocenja žena koje su je imale, mogu da tvrdim da u odnosu na nju tretman jeste neinvazivan, u smislu da nema narušavanja površinskog sloja kože. Ipak, ultrazvuk prodire od 11 do 18 mm u dubinu tkiva kože i razbija masne celije. Tretman jeste bezbolan, mada sam osetila izvesno stezanje nalik na bol u predelu levog kolena prilikom limfne drenaže, što se, možda, može objasniti jačim protokom limfe. 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne