Dr Olivera Jovanov, dobitnica poklona – kompletan tretman mezoterapije za gubljenje masnih naslaga – koju je poklonila dr Ivana Filipović Marković, iz ordinacije

„Delta Estetica“, prenosi nam svoje iskustvo sa ovog tretmana, upotpunjenog nutricionističkim savetima. Dr Jovanov je “izgubila” sedam centimetara u struku, i isto toliko kilograma. Ovo je njena priča.

Kao stalni citalac „Estetike“ redovno pratim poklone koji se u njemu nude iz broja u pa mi se mezoterapija koju je poklonila dr Ivana Filipovic Markovic iz ordinacije „Delta Estetica“, ucinila kao metoda koja može da mi pomogne da rešim problem suvišnih kilograma i masnih naslaga na struku i bokovima.

Imam 42 godine, lekar sam po struci, ali vec sedam godina radim kao strucni saradnik i direktor marketinga u kompaniji koja se bavi decijom hranom – dakle, za mene nema nepoznanica

u teoriji zdrave ishrane. Koncept ordinacije „Delta Estetica“ privukao me je time što, osim mezoterapije, nudi i nutricionisticku potporu ovom tretmanu: bila sam svesna cinjenice da kilogrami nece sami da “odu”, bez korekcije ishrane.

 Svi moji izgovori

Vi cete me sad pitati: “Ako sve to tako lepo znaš, zašto si dozvolila da ti svake godine treba za po dva broja veca garderoba?”

I ja cu ponuditi odgovor kojim samu sebe vec dugo opravdavam.

Prvo, od pre 12 godina imam postavljenu dijagnozu Discus hernie izmedu L5-S1 pršljenova (slabinskih i krsnih), pa je za mene kontraindikovano da radim bilo kakve vežbe za trbušnu muskulaturu; znaci, ne smem da se bavim nikakvim sportom osim plivanja. Kakva sreca! Doktor mi zabranio da vežbam! Kao da je znao da nisam sportski tip. Bazen sam oduvek izbegavala, ne zato što ne znam da plivam, vec zato što je u našim bazenima voda toliko hladna da se posle izlaska obicno “ukocim”, pa kakve koristi onda od sporta?

Drugo, dva porodaja carskim rezom odgovorna su za slab prednji trbušni zid.

Ima još. Prestanak pušenja je za mene bilo traumaticno iskustvo nakon kog sam dobila osam kilograma!

85 na 183

Kada su me iz casopisa javili da sam dobila tretmane bila sam oduševljena , ali i pomalo uplašena jer sam znala da metoda podrazumeva bockanje: mi, lekari, više volimo da budemo “sa druge strane šprica”! Javila sam se doktorki Ivani, a ona mi je rekla da uradim laboratorijske nalaze krvne slike i profil masnoca u krvi pre pocetka tretmana.

Ordinacija dr Ivane Filipovic Markovic je vrlo prijatna, a doktorka nasmejana, raspoložena i veoma vitka, tako da me je kao odlican promoter dobrog izgleda odmah ubedila da cu uspeti ako je budem slušala. Na prvi pogled joj nisam izgledala kao neko kome treba mezoterapija – vec sam se dobro izvežbala da sa svojih 85 kilograma težine na 183 cm visine i pažljivim odabirom garderobe skrijem kriticne tacke. Ali, posle pregleda zakljucila je da sam pravi kandidat: izmerila mi je kilograme i centimetre, pa predložila, prvo, korekciju ishrane, onda „bockanje“...


Novi režim ishrane

Moja porodica se po mom mišljenju hrani zdravo: izbacili smo svinjsko meso, jedemo puno ribe, voce, sveže povrce i jako malo slatkiša, torte i kolace niti pravim niti kupujem. Moj jedini problem sa ishranom je neurednost tipicna za zaposlene žene: jedem jednom dnevno, kasno popodne kada se umorna vratim sa posla, tako da kad jednom sednem teško ustanem od trpeze. Ponekad pre podne pojedem komad masne, brze hrane, parce pice ili nešto iz pekare iza ugla.

Doktorka Ivana mi je napravila spisak obroka i hrane koji dnevno mogu da unesem:

ujutro prvo zeleni čaj, pa doručak: jogurt i integralna kifla, pa užina, ručak, druga užina i večera, i sve to u pravilnim razmacima od 3 sata. Kao beba!

Bila sam očajna. Nisam nikad doručkovala pre posla! Ni ručala na poslu! Kako sada sve to da organizujem? Doktorka me samo pogledala i rekla:”Možete Vi to!” A sad na bockanje.

Mada sam prvo zatvorila oči da ne vidim špric, posle prvog uboda sam shvatila da je igla kojom se enzimi ubacuju u masno tkivo toliko tanka da se ubodi osećaju samo kao peckanje. Ništa strašno, časna reč.

Sledeći tretman za 7 dana. Da li ću izdržati i živeti po režimu koji sam ponela na papiru iz ordinacije?

 

Uspela sam!

Na drugom sastanku doktorka mi je prvo izmerila težinu i obime i obe smo oduševljeno zaključile da je napredak očigledan. Dobila sam dodatno samopouzdanje i nastavila sa još

većim elanom.

Svakim dolaskom moja težina je bila sve manja, a ja sam se zaista osećala sve bolje, čak su mi i bolovi u leđima prestali.

Za šest tretmana tokom pet nedelja izgubila sam oko šest kilograma, a obim struka mi se smanjio za sedam centimetara! Kao da sam se topila, sva odeća je visila na meni! Bila sam presrećna, ponovo sam dobila struk, a zar to nije san svake punije dame?

Uz mezoterapiju stomaka doktorka mi je radila i mezo lica i popunjavanje izraženih bora hijaluronom, tako da mi je i lice izgledalo podmlađeno, a ne izbečeno i iscrpljeno kao što se dešava kod ljudi koji su smršali.

Doktorka je rekla da će se bore stopirati bar za godinu dana!

 78 na 183 plus fileri

Dobijenim rezultatima nisam bila zadovoljna samo ja, već i moja porodica - moj muž je prihvatio novi režim ishrane, pa je i on izgubio neki kilogram, a devojčice su bile oduševljene što im mama dobro izgleda. Mojim tretmanima lica su bili iznenađeni, jer ih ni ja nisam očekivala, ali rekli su mi da je sve u redu dok ne počnem da ličim na predsednika Italije, Berluskonija.

Tretmanima sam vrlo zadovoljna, i toplo bih preporučujem svima koji žele da bez velikih intervencija i bola dobro i zdravo izgledaju. Nadam se samo da ću odoleti brdima hrane koje donosi sezona slava i zimskih praznika, i da neću razočarati kolegnicu, dr Ivanu Filipović Marković, koja se zaista trudila oko mene, pa da ponovo počnem da kupujem na odeljenju za puniji stas! 

 

 


 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne