Poštovana redakcijo, ovim putem želim da zahvalim i vama i doktorki Ivani Marković Filipović za mezoterapijske tretmane koje sam dobila u nagradnoj igri vašeg časopisa. Koliko sam priželjkivala baš ovu nagradu, možda nije ni čudo što ste baš mene izvukli.

Zovem se Danijela Gajić, po zanimanju sam diplomirani ekonomista, živim i radim u Ljigu. Imam 33 godine, udata sam i majka troje dece. Decu sam rodila u periodu izmedu 24. i 29. godine. Za taj period života kažem da sam konstantno bila trudna. Verovatno bi moj izgled bio bolji da sam samo malo viša. Ovako, na jedan metar i još nešto malo preko toga, tri trudnoce (najmlade dete je imalo cetiri kilograma na rodenju) ostavile su posledice. U stvari, 5 kg viška na moju visinu, plus zalepljeno na pogrešna mesta, davali su vizuelno nešto lošiji utisak.

Najmladem detetu proslavili smo i drugi rodendan, a ja sam i dalje delovala vrlo trudnjikavo. Nisam se nešto posebno opterecivala, redovno vežbam i u suštini sam osoba koja je zadovoljna sobom, tako da to što nisam uspela da dovedem liniju do savršenstva i nije pravilo neki problem. Niko nije savršen. Ali, prošle godine, posle godišnjeg odmora, došavši sa mora, obucem omiljenu belu haljinicu i crvene cipelice i sva zadovoljna krenem kao nekim poslom, u stvari da prošetam boju, sretnem svoju profesorku iz srednje škole koja mi kaže: „Jao dušo moja, pa ti si opet trudna!”. „Nisam, profesorka! Samo mi je potrebna abdominalna plastika kako tako ne bih izgledala.” Takve situacije su mi se često dešavale. Ponekad, ima to i svojih prednosti.

 U automobilu, ako baš i ne stavite pojas, a policajac vas uhvati, možete se vaditi da ste trudni. Imam drugaricu koja je takode rodila troje dece i kojoj redovno u gradskom prevozu ustanu da bi sela.

Dakle, nagradi sam se silno obradovala jer sam u „Estetici” čitala o efikasnosti mezoterapije. Na prvi zakazani tretman krenula sam najhladnijeg i najgoreg dana februara 2011. U kosmonautskom odelu, uz pomoć sanki i trikova, stižem na autobusku u Ljigu. Ali, šta je pola metra snega kad žena ima pred sobom takav cilj?! Muža sam pripremila da cu verovatno biti sedam dana modra i da necu biti ni za šta – bar sam ja tako zamišljala mezoterapiju.

 IZNENADENJA

Prvo iznenadenje bila je ordinacija “Delta Estetica” za koju sam pretpostavljala da je fensi mesto za odabranu klijentelu. Medutim, vec posle prvih minuta razgovora sa dr Ivanom Filipovic Markovic postajem opuštena i sigurna da sam na pravom mestu. Doktorka je mlada, veoma prijatna i topla, puna razumevanja. Konstatuje da imam višak od pet kilograma i da ce biti neophodno da se radi na predelu stomaka, butina i ruku. Takode je konstatovala da treba da ubrza moj metabolizam. Sastavila mi je jelovnik za naredne dve sedmice, od namirnica koje ja volim i u kolicinama koje mi inace odgovaraju. Taj prvi susret trajao je oko sat vremena, a sam tretman bio je veoma kratak i – potpuno bezbolan.

Moram vam priznati da sam posle prvog tretmana bila strašno razocarana. Nije bilo modrica, ništa me nije bolelo, kao da ništa nije ni radeno, pa kako onda mogu ocekivati neke rezultate?! Mužu sam po povratku rekla da je doktorka super, a mezoterapija verovatno zabava smišljena za žene koje imaju višak para i vremena.

Vec sam bila zaboravila na taj prvi tretman, kada mi je došla majka u posetu. Moja mama (žena kojoj ništa ne promice) kad me je videla pitala me je šta mi je sa stomakom. Pa, ništa, odgovorila sam zbunjena njenim pitanjem. „Pa kako ti je onda toliko manji?” Tada sam se malo detaljnije zagledala u svoj odraz u ogledalu, stomak je zaista bio nešto manji, ali celulit, verovali ili ne, u potpunosti je nestao. I to od samo jednog tretmana!

Dve nedelje posle prvog tretmana izgubila sam dva kilograma. Posle cetiri tretmana situacija je bila sledeca: izgubila sam cetiri kilograma, mada sami kilogrami nisu toliko bitni, koliko to da sam izgubila u obimu na kriticnim mestima – 7 cm u struku, 7 cm u bokovima, 5 cm u butinama. Ranije, kada bih posle dijete i izgubila neki kilogram, brzo po prestanku dijete težina se vracala. Za vreme uskršnjih praznika preterala sam sa hranom, a na moje veliko iznenadenje ni gram nisam dobila. Težina mi je konstantna. U jednom momentu sam shvatila da više nemam šta da obucem. Garderoba mi je postala dva broja veca pa sam morala da suzim sve što je moglo da se suzi. Sva sreca da sam sacuvala svu garderobu od pre 10 godina! Možete zamisliti moju srecu kada sam ušla u stare supertanke farmerke! Cak sam i kaiš stavila.

 Zaboravila sam da kažem da mi je doktorka radila i mezoterapiju kože glave. Dobila sam odlične rezultate. Sada ima milion malih antenica nove kose koja je porasla na proređenim mestima.

Lice mi je takođe perfektno, a koža naprosto sija. Sveukupan utisak je odličan, a i ljudi oko mene primećuju promenu.

 Ako bih sumirala utiske vezane za mezoterapiju, oni bi bili sledeći:

1. Neverovatno brzo možete izgubiti u obimu bez yo-yo efekta.
2. Od samo jednog tretmana možete izgubiti celulit (bar je kod mene tako bilo).
3. Koža izgleda sjajno i sveže.
4. Izgubićete i višak kilograma, a još više u obimu.
5. Kosa neverovatno raste.
6. Uvući ćete se u staru garderobu.
7. Osećaćete se mlađe, lepše, a i muž će se ponekad praviti važan.

 Protiv:

1. Nećete moći da se vadite što niste stavili pojas u autu (Provereno, platila sam kaznu od 5.000 dinara!).
2. Nećete imati šta da obučete.
3. U autobusu vam niko neće ustati.
4. Muž će početi da pokazuje znakove ljubomore.

 Poštovana redakcijo i draga doktorko Ivana, hvala vam na svemu učinjenom! 


 

 

Datum poslednje izmene subota, 11 oktobar 2014 22:26  Štampa

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne