Jovana Joksimović, poznata je i po savršeno negovanom licu, besprekornom tenu, vitkoj liniji čak i sada, samo dva meseca nakon trudnoće. 

1.Da li ste strahovali da trudnoća može da ugrozi Vaš izgled?

Pa, baš i nisam. Za mene je trudnoća bila velika radost i, pošto nisam imala neprijatne senzacije poput mučnine, oticanja i slično, baš sam uživala u činjenici da ću postati majka, pa se to valjda odražavalo i na moju kožu.

2. Da li ste korigovali svoju negu tokom trudnoće, nešto dodali ili oduzeli?

Moja nega nije bila ništa povećana niti smanjena u toku trudnoće. Svoje dugogodišnje navike negovanja samo sam nastavila u trudnoći. Za mene je nega prosto stvar higijene, ne neki luksuz. Ne mogu ni da zamislim savremenu ženu koja se ne neguje.

3. Da li ste vodili računa o tome šta sadrže preparati koje ste nanosili na kožu?

U trudnoći je moja nega samo prilagođena stanju u kome se nalazim. Imala sam samo malo veću potrebu da kožu hidriram i kako već godinama odlazim u Centar „Cabunac“, tamo savršeno prepoznaju šta mojoj koži treba, pa su te postupke duboke hidratacije i primenjivali, a da to nisam morala da im sugerišem. Tretmani hidratacije su mi izuzetno prijali i uvek sam se iz salona vraćala kao “okupana“, sveže i odmorno, jer je atmosfera takva da klijent sa velikim osećanjem sigurnosti može da se prepusti tretmanu, opusti se, i uživa.

4. Da li imate neki trik koji primenjujete da zablistate u posebnim situacijama?

Imam! Odem u salon pa mi oni urade tretman sa blic efektima. Hahahaaaa!                                                                             Mira Cabunac, vlasnica salona, uvek naglašava potrebu slojevitog „oblačenja“ kože pa tako i ja, već dugi niz godina, po njenom izboru, ispod kreme ujutro i uveče stavljam određene gelove i pene na bazi elastina i hijaluronske kiseline, koji više sati održavaju finu vlagu kože, pa ona izgleda napeto i jedro. To se uradi za dve sekunde, a efekti su zaista očigledni.

Inače se u Centru Cabunac stalno potencira važnost kvalitetne hidratacije i za to imaju dosta specijalnih preparata i aparata, a šta će biti primenjeno zavisi od stanja kože.
 

Čula sam da se neke trudnice žale na suvoću, svrab ili čak povećano mašćenje kože. Uverena sam da svojoj dugogodišnjoj kontinuiranoj i, što je najvažnije pravilnoj nezi, mogu da zahvalim što mi je koža bila zaista u besprekornom stanju tokom čitave trudnoće.

Dolazak bebe, kada se napravi dobra organizacija, pravo je uživanje. Imam puno obaveza oko sina, ali nemam neki problem sa vremenom oko lične nege jer je to nešto što u kućnim uslovima, po Mirinim uputstvima, rutinski radim godinama. Ipak, profesionalna nega je osnova za kućnu negu.

5. Kakav je Vaš odnos prema estetskoj hirurgiji i da li ste se i da li biste se podvrgli nekoj intervenciji?

Nemam ništa protiv! Svako treba za sebe da uradi ono što misli da bi ga usrećilo. To je vrlo lična stvar. Nisam uopšte razmišljala o nekoj hirurškoj intervenciji, ali ko zna kako ću razmišljati za nekoliko godina, možda i pre. Ne bih se zaricala, naprotiv, možda će mi nekada nešto zasmetati pa ću želeti da to popravim. Dobro je da ta grana medicine napreduje.

Velika je stvar što postoje i sve više se usavršavaju fileri i slični anti aging preparati kojima se uklanjaju prvi znaci starenja i koža duže održava u dobrom stanju. Sigurno ću, kada primetim prve znake starenja krenuti od hijaluronskih filera, jer su bezbedni. Naročito je dobro što se sve to radi „u hodu“, nema perioda opravka, izolacije.

Jednom je Mira ispričala u salonu kako joj je njena baka davno, dok je ona bila sasvim mlada, melanholično rekla: “Dušo moja, samo nam ova prokleta ljuštura stari, a duša nam je uvek ista“. Kaže da je tek mnogo kasnije shvatila neoborivu i gorku istinu da telo stari mnogo brže od duha. Zato, ko zna kako ću ja reagovati, kad primetim da se „ljuštura“ menja…


Trajna šminka: uvek doterana – i komotna

 

Godinama govorim o blagodetima trajne šminke. Ako sam ikada osetila prednost što imam trajnu šminku to je baš sad. Jednostavno, uz malo maskare i sjaja za usne delujem odmorno - i kad nisam. To mi je mnogo značilo i pre trudnoće, jer pred kamerama moram biti našminkana, ali privatno volim da sam komotna i da ničemu ne robujem. Naravno, kao i svaka žena, volim da izgledam lepo i uredno.


CENTAR ZA ESTETIKU I ANTIEJDŽING "CABUNAC"
Nušićeva 5 (ulaz iz Čumićeve 1), Beograd
011/334 88 20, 060/334 88 20  

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne