Omiljeni tretmani: Bademski piling i mezoterapija kod dr Dokmanović.

Moji omiljeni tretmani su bademski piling i mezoterapija, jer dr Dokmanović prilagođava mezoterapijske koktele stanju moje kože. To su brzi, bezbolni, ali veoma efikasni tretmani.

Kada biste imali čarobni štapić, šta biste promenili na svom izgledu, i da li biste išta menjali?

Eh, da ste me to pitali u dvadesetim spisak bi bio dug, a sada znam da čarobni štapić ne postoji. Ali postoje neki čarobni tretmanči
i koji doprinose da takvi kakvi smo budemo lepši, blistaviji i negovaniji. Manji nos, veće oči, ona tamna mediteranska pliš koža, ravan stomačić, zategnuta i savršena figura… Sve bi to bilo na mom spisku nekad, verovatno i zbog diktata lepote koju nam nameću mediji. A onda porasteš, i naučiš da prihvatiš i zavoliš sebe, da savršen izgled ne donosi sreću i zadovoljstvo u životu. Ali i to da živimo u nesigurnom vremenu i da je jedina sigurna investicija ulaganje u sebe, rad na sebi. Ne samo u fizičkom smislu. Uzaludna je savršena lepota na praznoj i taštoj glavi i dušici. I još, za kraj, citiraću Oskara Vajlda: Lepota je u očima posmatrača.

Kakav je vaš stav o estetskoj hirurgiji, da li biste bili spremni da se upustite u neke procedure, i koje? Da li ste nešto već radili (filere, botoks, operacije…)?

Kada je plastika u pitanju, jedina koju volim, a koja će mi doći glave je ona mala četvorougaona iz banke. Moja kartica, moja ne-baš-najbolja-drugarica. Ne, stvarno, estetska i korektivna hirurgija je već određena svojim nazivom i ne bih mnogo pametovala na tu temu, pre svega kao veliki esteta. Jedino što je i u tom, kao i u svakom životnom smislu važno, jeste pitanje mere. Znači, apsolutno da! Ono što bih izdvojila kao sjajno, brzo i bezbolno, a izgleda potpuno prirodno, jesu hijaluronski fileri. Brišu godine i bore smejalice. Naravno, važno je kome stavljate svoju glavu u ruke!

Da li smatrate da lepota donosi prednosti za uspeh u životu i u poslu?

Zaista mislim da nema ružnih, već samo lenjih žena. A da li je lepim ljudima lakše ili teže, ne znam. Ne razmišljam često o tome, posebno zato što mislim da je u pitanju predrasuda, a sa predrasudama su borbe često uzaludne. Biti dobar, vredan, zadovoljan, a to znači i negovan, pravi je recept. U svemu treba početi od sebe.

Ceo tekst možete pročitati u štampanom izdanju Estetike broj 17, proleće 2011.

MAJ 15, 2011

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

ESTETIKA
ehk31 mala

Časopis izlazi 4 puta godišnje
Mart, jun, septembar, decembar

Uslovi oglašavanja
Pišite nam
Naručite brojeve

Telefoni za informacije:
011/303 4306 (9-15 h)
063/ 8543 662 (non-stop)
STOMATOLOGIJA

krunice
veniri
implantati
beljenje zuba
podizanje desni
ortodoncija

TRAJNA ŠMINKA

obrve
kapci
usne